Ladik'e cenaze ve taziye aracı

Ladik'e cenaze ve taziye aracı
Sarayönü Belediyesi, Ladik mahallesine cenaze yakama ve nakil aracı ile taşınabilir taziye aracı tahsis etti.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, cenazelerde yaz ve kış dönemlerinde olumsuz hava koşullarının etkilerini ortadan...

Sarayönü Belediyesi, Ladik mahallesine cenaze yakama ve nakil aracı ile taşınabilir taziye aracı tahsis etti.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, cenazelerde yaz ve kış dönemlerinde olumsuz hava koşullarının etkilerini ortadan kaldırmak için çalıştıklarını anlattı.

Başkan Solak yaptığı açıklamada, "Ladik mahallemizde 6360 sayılı yasadan önce cenaze yıkama aracı olarak tahsis edilen araç traktörle çekmeli olarak kullanılıyordu. Eskimesinden dolayı tamir ve bakım gerektirmekteydi. Bu araç belediye şantiyemize çekilerek Ladik mahallesine hizmet vermesi amacıyla yıkama ve taşımayı birlikte yapabilecek bir araç hizmete alındı." dedi.

Kendi imalathanelerinde ürettikleri taziye araçlarını mahalleler için de yapmaya başladıklarını anlatan Başkan Solak, "Bunun yanı sıra cenaze evlerinde taziye mekanı olarak belediyemizce temin edilen çadırlar kullanılmakta idi. Bunun kötü havalarda sorun olmasından dolayı belediyemiz imalathanesinde yapılan 24 metrekare taşınabilir, yalıtımlı bir taziye aracı yaparak Ladik mahallemizin hizmetine verdik." şeklinde konuştu.

Etiketler :