Ladik'e yeni kooperatif binası

Ladik'e yeni kooperatif binası
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yeni yapılan süt soğutma ve kontrol merkezi ile idari binasının açılışını gerçekleştirdi. Perşembe günü gerçekleştirilen açılış programına katılım yoğun oldu.Hava muhalefeti dolayısıyla...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yeni yapılan süt soğutma ve kontrol merkezi ile idari binasının açılışını gerçekleştirdi. Perşembe günü gerçekleştirilen açılış programına katılım yoğun oldu.

Hava muhalefeti dolayısıyla Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Konya Karaman Tarkop Başkanı Seyit Mehmet Dağ, Konya İl tarım Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Kerim Muzaç, Sarayönü Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tos, Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Ziraat Bankası Müdürü Abbas Yıldız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban gerçekleştirdi. Çoban konuşmasında, "1969 yılında kurulan, tahmini 2000 yılına kadar halıcılık ile Ladik'imize hizmet veren kooperatifimiz, 2000'li yıllardan sonra tarım ve hayvancılık hizmeti verme başlamıştır. 2014 yılında aldığımız görevi layıkı ile yapmaya çalıştık. Kooperatifimizin 2014 yılı öncesinde 3 top kapasite ile çalışmakta iken, bugün 35 ton kapasite ile çalışmaktayız." dedi.

Daha modern ve kapasiteli bir tesise ihtiyaç duyduklarını anlatan Çoban, "kooperatifimizin süt toplama ve soğutma üniteleri ile idari binası ayrı yerlerde idi. Siz değerli üyelerimizin desteği ile modern sistem kurarak kooperatifimizi tek bir çatı altında topladık. Ayrıca iller arası süt taşıma aracı, dört adet süt toplama aracı, iki adet yem dağıtma aracı ve bir adet makam aracı ile siz değerli üyelerimize daha iyi hizmet etmeye çalıştık. Sizlerin desteğiyle kooperatifimiz daha iyi yerlere gelecek." şeklinde konuştu.

Konya Karaman Tarkop Başkanı Seyit Mehmet Dağ ise konuşmasında şunları söyledi: "Kalkınma kooperatiflerinin en önemli misyonu eğitimdir. Biz en son kurulan tarımsal kalkınma kooperatifiyiz. Buna rağmen hiç kimse yapmazken biz danışmanlık ve eğitim hizmeti veriyorduk. Bizim kooperatiflerimizin en ön planda tutması gereken üreticilerinin daha çok bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir. Şimdi çok güze bir binanın açılışını yapacağız. 300'e yakın kooperatifimizin tamamında bu binaları görmek istiyoruz. Güzel hizmetler için güzel tesisler ve alt yapı şarttır."

Konuşmaların ardından hediye takdimleri gerçekleştirildi. Programın son bölümünde ise kurban kesilerek dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.