Ladikli Ahmet Hüdai anıldı

Ladikli Ahmet Hüdai anıldı
Konya'nın manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Hüdai, vefatının 55. Yılında Ladik Çalıbağı Mevkiinde düzenlenen program ile anıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen programa Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Yıldıray Erdem, Ladikli Ahmet Hüdai Vakfı Başkan Vekili Mevlüt Hilmi Bilici, Ladikli Ahmet Hüdai’nin torunu Mehmet Elma ile Konya, Sarayönü ve Ladik’ten çok sayıda vatandaş katıldı.

ladikli-ahmet-hudai-anma-2024-4.jpg

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programında Ladikli Ahmet Hüdai’nin torunlarının, dedeleri ile ilgili anılarını dile getirmesinin ardından Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç söz aldı. Koç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Ladik’imizin, Sarayönü’müzün ve Konya’mızın manevi alemde üstün mertebelere ulaşmış değerli büyüklerimizden Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini anma vesilesi ile bir aradayız.

Yaşantısını Allah yoluna ve sevgisine adamış peygamber efendimiz yolunu kendine yol edinmiş hak dostu Ahmet Hüdai Hazretleri yaşadığı dönemlerde olduğu gibi şimdi de yolumuza ışık tutmaya devam etmektedir. Varlığı ile halkın içinde sıradan bir yaşam sürerken kalben Allah’la beraber olan Ahmet Hüdai Hazretleri yaşamdaki asıl gayesi dünya ve dünyalıklar değil her mekânda hak ve hakikati aramaya adamış veli kullarındandır.

ladikli-ahmet-hudai-anma-2024-8.jpg

Göstermiş olduğu kerametler manevi alemde yüksek derecelerde olduğuna işaret eder. Örnek bir hayat süren Hüdai Hazretleri gerek davranışları gerekse sözleriyle yaşamdaki maksadın Allah’ın rızasına ulaşmak olduğunu bizlere anlatmaya çalışmıştır.

Ahmet Ağa’yı anmakla beraber onu anlamaya çalışmalı, hayatımızın yegâne gayesi olan Allah’ın rızasını kazanmak için samimi gayret göstermeliyiz. Bugün bu programın hazırlanmasında verdiği destekten dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ladikli-ahmet-hudai-anma-2024-1.jpg

Protokol konuşmalarının ardından programın devamında namaz kılındı, dualar edildi ve Ladikli Ahmet Hüdai’nin sözleri ve kasideleri işlendi. Programın sonunda katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

ladikli-ahmet-hudai-anma-2024-6.jpg

LADİKLİ HACI AHMED AĞA (HÜDAİ) KİMDİR?
Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı Ladik kasabasında 1304 (1888) tarihinde dünyaya gelmiştir. Babasının adı Mehmet, annesinin adı ise Emine olup; iki erkek ve bir kız kardeşi vardır.

Soyadı Kanunu’ndan sonra Elma soyadını seçmiştir. Okuryazar olmayan Ahmet Elma, aynı zamanda İstiklal Savaşı gazisidir. Kanal harekâtında İngilizlere karşı savaşırken yaralanmış, 26 yıl askerlik yapmıştır. Vatanın kurtuluşundan sonra Ladik’e dönerek hayvancılık ve tarımla geçimini sağlamıştır. Halk arasında uzun süre çobanlık yaptığı için Çoban Ahmet ya da Ladikli Ahmet Ağa olarak bilinmiştir. 8 Haziran 1969 perşembe günü vefat etmiştir. Mezarı Ladik’tedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.