Ladikli Ahmet Hüdai Anılıyor

Ladikli Ahmet Hüdai Anılıyor
Sarayönü’nün manevi mimarlarından 1888-1969 yılları arasında yaşayan, şiirleri ve menkıbeleri ile bilinen Ladikli Ahmet Ağa’nın, ölüm yıldönümünde Çalıbağ Mevkii’nde anılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesince organize edilen Anma programına tüm Ahmet Ağa aşıkları davet edildi.

Sarayönü’nün manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Ağa ölüm yıl dönümünde 23 Haziran Pazar günü (Yarın) Çalıbağ Mevkii’nde düzenlenecek program ile anılacak. Anma programı öncesi Sarayönü Belediyesi ekiplerince programın yapılacağı alanda düzenleme ve temizlik çalışmaları tamamlandı.

ladikli-ahmet-hudai-aniliyor-3.jpg

Sarayönü Belediye başkanı Necati Koç Ladikli Ahmed Hüdai Hz. Anma Programına tüm Ahmet Ağa sevenlerini davet etti.

Anma programı ile yazılı bir açıklamada bulunan Başkan Koç, “Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini Anma programımız 23 Haziran Pazar günü Ladik-Çalıbağ (Kuyu) Mevkiinde saat: 10.00’da düzenlenen törenle başlayacak.

Anma töreninde bir dizi etkinlikler, İlahiler ve dualarla Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini anacağız. programımıza katılan misafirlerimize yemek ikram edilecek. Ladikli Ahmed Hüdai Hz. Anma Programına tüm Konya, Türkiye ve Dünya dan Ahmet Ağa sevenlerini davet ediyoruz.” dedi.

ladikli-ahmet-hudai-aniliyor-2.jpg

LADİKLİ AHMET HÜDAİ (AHMET AĞA) KİMDİR!

Ladikli Ahmed Hüdai Hz. bir Allah Dostu Ümmi bir Aşık ve Asker. Tam 26 Yıl Askerlik yapmış ve birçok cephede savaşlara katılmış iki abisi de bu savaşlarda Şehit olmuş ve nihayet bir savaş da ağır yaralanıp bitap düştüğü anda Hak katından ve Hz. Hızır As. Eliyle kendisine sunulan bir suyu içerek ( ab-ı hayat) o gün içine aşk ateşi düşmüş ve sonraki yıllarda Hocam dediği Hızır AS. ile artık dost ve yaren olmuştur.

Ümmi olmasına rağmen binlerce beyit söylemiş ve kendisini sevenlere bu hali şöyle izah etmiştir.’

İçim şu göğsüm öyle bilgi ve aşk ile dolu ki yıllarca anlatsam bitmez ve ne sizin dinlemeye ne de benim anlatmaya takatim yetmez‘ demiş ve ilmi ve ulvi seviyesini bu şekilde izah edebilmiştir.

Hocası Hızır AS. ile birçok göreve anında gider, manevi telefon hattı ve yoluyla göreve çağrılır ve buna da birçok seveni şahit olmuştur. Efsane değildir, efsaneler yoktur aksine hep gerçekler vardır. Bazılarına bazen bu gerçekler çok afaki ve ütopik, hayal ürünü gibi gelse de Hakikat alemi öyle sırlarla doludur ki biz aciz insanoğlunun bu konuda yorum yapıp yokmuş gibi davranması da bu ilahi gerçekleri değiştirmez. İsteyen istediği gibi inanır tabii ki..

Anında saniyeler içinde Amerika ya, Hindistan a veya Dünyanın bir ucuna gider ve hatta oralardan görev dönüşü oralara has meyveler, filan da getirir. Hatta o gittiği ülkeleri bilenler sorular sorar ve sokak sokak ve cadde cadde tarif eder. Sübhanallah. En iyisini Rabbim bilir.. Ahmed Ağa’nın Görevden geldiğinde yorgun ve çok enerji harcamış halini başta ev ahalisi olmak üzere birçok dostları görmüş ve şahitlik etmişlerdir.

Ahmed Ağa ya hep sormuşlar ve aslında günümüze de ışık tutan şu derin mesajı vermiştir. Ahmed Ağa sen hangi tarikata hangi cemaate bağlısın ve bize de bir tarikat öner cemaat öner, günlük vird ( zikir) ver ve söyle de bizde onu yapalım dediklerinde,’’ oğlum ben ne tarikat ne cemaat ehliyim ben Hakikat ehliyim demiş ve ben cahil ve Ümmi bir kulum’’ deyip nihayete erdirmiştir bu tartışmaları ve konuşmaları.

ladikli-ahmet-hudai-aniliyor.jpg

Konya'nın manevi dinamiklerinden Ahmed Ağa’dan bir dörtlük

"Hali AHVAL imden Kimseler bilmez,

Bir derde uğradım dermanı olmaz,

Eflatun, Ettiba bir çare bulmaz

Dertliler dermanı Lokman’a söyle"