Ladikli esnafların karayolu mağduriyeti

Ladikli esnafların karayolu mağduriyeti
Sarayönü bağlı Ladik mahallesinde Konya-Afyonkarahisar karayoluna cepheli olan bazı işletmelerin karayolu ile bağlantısı kesildi.Konya istikametinden Ladik mahallesi kavşağına gelmeden 100 metre geride bulunan tarım aletleri, briket...

Sarayönü bağlı Ladik mahallesinde Konya-Afyonkarahisar karayoluna cepheli olan bazı işletmelerin karayolu ile bağlantısı kesildi.

Konya istikametinden Ladik mahallesi kavşağına gelmeden 100 metre geride bulunan tarım aletleri, briket üretimi gibi sektörlerde faaliyet gösteren dört işletmenin geçiş yolu izin belgesi olmadığı gerekçesiyle Karayolları tarafından Konya-Afyonkarahisar yoluna geçişleri kapatıldı.

İşletme sahiplerinden biri olan Şahin Akbaş'ın yeni yapılaşma için talebi doğrultusunda Sarayönü Belediyesi, Karayolları'na görüş sordu. Karayolları tarafından yapılan inceleme sonucunda işletmelerin geçiş yolu izin belgesi olmadığını öne süren Karayolları geçiş yollarına hendek oluşturarak giriş çıkışları kapattı. Bu durum esnafların mağdur olmasına neden oldu. Karayolları eksiklerin giderilmesi durumunda geçiş yolu izin belgesinin verileceğini ifade etmesinin ardından işletme sahipleri müracaatta bulundu. Karayolları işletme sahiplerini muhatap kabul etmediği için Belediyeye müracaat eden esnafların müracaatları Karayolları'na gönderildi.

Faaliyet gösteren bu işletmelerin eski işletmeler olduğunu kanıtlaması ve istenen şartları sağlaması halinde yolun yeniden açılacağı ifade edilirken, işyeri sahipleri müsamaha gösterilmediğinden yakındı.

Resmi işlemlerin uzun sürmesinden ve bu süre içerisinde müşterilerine hizmet veremediklerinden bahseden esnaflar, bu uygulamanın cezalandırma olduğunu ifade etti. Esnaflar, resmi işlemlerin devam ettiğini ve gerekli şartların sağlanacağı, bu süreç içerisinde yeniden yollarının açılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.