Ladik'te 90 daire boş kaldı

Ladik'te 90 daire boş kaldı
Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde 2'nci Etap TOKİ konutları için sözle sürecinin tamamlanmasının ardından sözleşme imzalayan ve hakkından feragat eden kişi sayısı netleşti. İnşa edilen 799 konut için hak sahibi olan...

Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde 2'nci Etap TOKİ konutları için sözle sürecinin tamamlanmasının ardından sözleşme imzalayan ve hakkından feragat eden kişi sayısı netleşti. İnşa edilen 799 konut için hak sahibi olan 769 kişinin sözleme imzalama hakkı bulunuyordu. Sözleşme süreci içerisinde 709 hak sahibi sözleşme imzalamasının ardından 90 daire boş kaldı. Boş daireler önümüzdeki aylarda TOKİ tarafından satılacak.

Ladik mahallesinde inşa edilen 2'nci etap TOKİ konutlarının sözleşme işlemleri Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi tarafından tamamlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Sarayönü’ne 799 konut yapılmasına karar verilmişti. Talep organizasyonuna katılan 769 hak sahibinden 709 kişi sözleşme süreci kapsamında başvuruda bulundu. 60 kişi ise hakkından feragat ederek sözleşme imzalamadı. Kuralardan ve sözleşme sürecinden önce 2’nci etap TOKİ konutlarında 30 adet boş daire bulunuyordu. 60 kişinin sözleşme dışında kalmasının ardından 2’nci Etap TOKİ konularında boş kalan daire sayısı 90’a yükseldi.

Öte yandan Ladik mahallesine inşa edilen 2'nci Etap TOKİ konutları için hak sahibi olmayan birçok vatandaş kalan dairelerden alabilmek için heyecanla bekliyor. Sözleşme süresinin Mageçtiğimiz hafta içerisinde bitmesinin ardından sözleşme yapmayan veya kendi isteğiyle ayrılan hak sahiplerinin daireleri ile birlikte sayı 90'a ulaştı. Kalan dairelerin satışı TOKİ tarafından verilen bilgilere göre önümüzdeki aylar içerisinde TOKİ’nin web sitesinde duyurularak satışa çıkarılacak.

Satışta bazı yollar izlenecek. Alt gelir gurubu olan 2+1 dairelerin açık satışında Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç), Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4 bin 500 TL olması gibi şartlar aranacak. 3+1 dairelerde ise herhangi bir şart aranmayacak.

Satışlar www.toki.gov.tr internet adresinde satışlar bölümünde duyurulacak. Kaç adet daire olduğu, cephesi, katı, peşinat miktarı, evin tutarı ve buna benzer tüm bilgilere burada yer verilecek. Hak sahiplerinin kura çekimleri ile birlikle Sarayönü Belediyesi’nin devre dışı kalmasının ardından kalan dairelerin satışı TOKİ tarafından direk olarak Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi’ne yaptırılacak.