Ladik'te şehitler anıldı

Ladik'te şehitler anıldı
Sarayönü Belediyesi tarafından Ladik mahallesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şehitleri anma programı düzenlendi.Ladik mahallesinde 17 Mart akşamı yatsı namazından sonra paşa...

Sarayönü Belediyesi tarafından Ladik mahallesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şehitleri anma programı düzenlendi.

Ladik mahallesinde 17 Mart akşamı yatsı namazından sonra paşa meydanında şehitleri anma programı gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Nafiz Solak, yaptığı konuşmada, "Çanakkale zaferinde, Yeni Zelanda'da, Kuzey Irak'ta ve dünyanın üzerinde vatanı ve dini uğruna şehit olan tüm Müslüman kardeşlerimiz için düzenlediğimiz anma ve hatim programına hoş geldiniz.

Şurası bir gerçek ki; Çanakka'de, Kudüs'te, Suriye'de, Irak'ta, Bosna'da, Doğu Türkistan'da, 15 Temmuzda ve şu anda ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarda verilen mücadelenin adı "hak-batıl" mücadelesidir.

Dışarıda müslüman düşmanları, içeride onların işbirlikçileri ve onların değirmenlerine su taşıyanlar kurdukları tuzakların için helak olacaklar. Şu anda verilen mücadele 26 yıl cephede savaşmış Ahmet Ağa'nın mücadelesidir. Bizler bu mücadeleyi veren atalarımızın torunları olarak, bu vatanı böldürmeyeceğiz, bu bayrağı, indirtmeyeceğiz, bu ezanı indirmeyeceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından davetlilere çeşitli ikramlar bulunularak program sona erdi.