Ladik’te uyuşturucu semineri verildi

Ladik’te uyuşturucu semineri verildi
Ladik mahallesinde Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ve Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı’nın organize ettiği programla Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığıyla ilgili seminer...

Ladik mahallesinde Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ve Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı’nın organize ettiği programla Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığıyla ilgili seminer verildi.

Ladik Kültür Merkerzi’nde gerçekleştirilen seminere, öğretmenler, okul idarecileri, ilçe emniyet personeli ve ilçe jandarma personeli katıldı.

Yapılan seminerde madde bağımlılığı nedir, bağımlılığı olan kişilerin özellikleri nelerdir, şüpheli mekanların nereler olduğu, uyuşturucu madde kullanımının sonuçları, madde kullanımını engellemek için alınması gereken tedbirler anlatıldı.

Sarayönü İlçe Emniyet Amirli Hasan Korkmaz, yaptığı açıklamada, “İlçemizin genelinde bugüne kadar uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili etkin çalışmalar yapıldı. Yapıyoruz ve yapılmaya da devam edecek. Bu çalışmaları yürüten arkadaşlarımıza ve burada bize sunum yapacak narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğü personelimize teşekkürlerimizi iletiyorum. Madde bağımlılığı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de kullanımı hızla yaygınlaşmaktadır. Madde bağımlılığın yaş ortalaması hızla düşmektedir. Toplumsal bir soruna dönüşen madde bağımlılığı ile mücadele ederken kararlı olmak aynı zamanda bu konuda bilgi de olmak gerekmektedir. Madde bağımlılığın yayılması kullanılması ve temin edilmesi gibi evrelerde hep birlikte mücadele vermemiz gerekir. Uyuşturucu ile mücadeleye etkin katılım sağlanması çalışmaları kapsamında farkındalığı arttırtmak gençleri ve aileleri bağımlılık yaratan maddelerden uzak tutmak, toplumsal bilinci arttırmak amacındayız” dedi.