Ladik’ten Suriye’ye insan yardım

Ladik’ten Suriye’ye insan yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" kampanyası kapsamında, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde Ladik’te toplanan insani yardımlarla dolu tır Perşembe günü Suriye...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" kampanyası kapsamında, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde Ladik’te toplanan insani yardımlarla dolu tır Perşembe günü Suriye gitmek üzere dualarla uğurlandı.

Ladik mahallesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği tarafından, “Dünya İnsan Hakları Günü” "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bir tır insani yardım gönderdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ladik Temsilcisi İbrahim Bağ, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yardımların yetim ve mazlum ailelerin yaralarını saracağını ifade etti.

Zalim bir diktatör ve emperyalist güçlerin Suriye’de zulüm saçtığını belirten Bağ, “Kardeşlerimizin bizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları vardır. İHH olarak bizler yardımsever halkımızın destekleriyle, mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz.

İçeriğinde 520 torba un, 600 adet bebe bisküvisi, 390 adet kışlık bot, 150 adet battaniye, bayan, erkek, çocuk mont ve elbiselerinden oluşan yaklaşık 140 bin lira değerindeki yardım yüklü tırı yola çıkardık. Yardımlarda katkısı bulunan, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İHH teşkilatı olarak bütün mazlumların, dil, din, renk ayırt etmeden yardımına koşmaya çalıştıklarını ifade eden Bağ; “Ladik İHH temsilciliği olarak yetim çocuklarına yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir. Ayriyeten Ladik-Ümmet kuyusu adı altında kuraklığın en yoğun olduğu yerlerden Afrika’da su kuyusu açılması için maddi yardımlar da toplamaya devam ediyoruz. Hayırsever Ladikli kardeşlerimizin bu konuda duyarlı davranacağına inanıyor. Yardım eden herkesten Rabbim razı olsun" şeklinde konuştu.