Lastikçilerde kış yoğunluğu

Lastikçilerde kış yoğunluğu
Sarayönü'nde etkili olmaya başlayan kış şartları ve ticari araçlardaki kış lastiği takma zorunluluğu, şu günlerde oto lastikçilerinde iş yoğunluğunun artmasına neden oldu.Oto lastik sektöründe faaliyet gösteren İsmail...

Sarayönü'nde etkili olmaya başlayan kış şartları ve ticari araçlardaki kış lastiği takma zorunluluğu, şu günlerde oto lastikçilerinde iş yoğunluğunun artmasına neden oldu.

Oto lastik sektöründe faaliyet gösteren İsmail Top, araç sahiplerinin, araçlarına kışlık lastik taktırmasını önererek; "Unutmayalım ki, sorumluluk hayat kurtarır." dedi.

Bu yıl kar yağışlarının gecikmesinden kaynaklı vatandaşların biraz ağırdan aldığını belirten İsmail Top, kar yağışı ile birlikte kışlık lastik değişimi ve satışlarının da artacağını kaydetti.

1 Aralık'tan itibaren ticari araçlarda kışlık lastik zorunluluğu olduğunu ancak bunun özel araçları kapsamadığını belirten Top, bunun da doğal olarak iş  potansiyeline etkisinin olduğunu söyledi.

Kışlık lastiklerin hayat kurtardığını kaydeden Top, "Tüm sürücülere sesleniyorum, lütfen araçlarınıza kışlık lastikler taktırın. Çünkü kışlık lastikler hayat kurtarır. Tüm sürücülerimizin, kış lastiklerinin kış aylarında ne kadar önemli olduğunu bilmeleri gerekiyor. Sonuçta bir kazanın masrafı 4 lastikle ölçülemez. Allah kaza ve bela vermesin inşallah ama kış lastiklerinin de zamanında değiştirilmesi, araç bakımlarının yaptırılması son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Yoğunluğumuz 1 ay sürer

Senede iki farklı sezonlarının olduğunu belirten İsmail Top, "Şuanda kış sezonu. Araçların kış lastiklerini takıyoruz. Bir diğer sezonumuz ise yaz sezonu. Kış bittiğinde, kar yerden kalktığında bu kez yazlık toz tipi lastikler araçlara takılmaya başlanıyor. Bu iki dönemde doğal olarak yoğunluk yaşıyoruz. Şuanda iş yoğunluğumuz başladı. Tahminlerimize göre bu yoğunluk 1 ay kadar devam eder, ondan sonra yavaşlar. Ticari araçların da 1 Aralık itibari ile kışlık lastik takma zorunlulukları var. Güvenlikleri ve cezai işleme maruz kalmamaları için bir an önce kışlık lastiklerini taktırmaları gerekiyor." diye konuştu.