LGS'de 400'ü geçen olmadı

LGS'de 400'ü geçen olmadı
Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçları belli oldu. Tam puanın 500 olduğu sınavda Sarayönü'nde 400'ü geçen öğrenci olmadı. Puanın yanı sıra yüzdelik dilimin...

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçları belli oldu. Tam puanın 500 olduğu sınavda Sarayönü'nde 400'ü geçen öğrenci olmadı. Puanın yanı sıra yüzdelik dilimin daha önemli olduğu sınavda öğrencileri tercih heyecanı sardı.

Sarayönü'nde gerçekleştirilen liselere geçiş sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçları açıklandı. İlçenin en başarılı öğrencisi 380.98 puan alan Halıcı İstiklal Ortaokulu'ndan Hacı Ramazan Şevik oldu.

İlçenin en başarılı ilk 10 öğrencisi şu şekilde sıralandı: "Halıcı İstiklal Ortaokulu'ndan Hacı Ramazan Şevik 380.9838 puan. Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu'ndan İrem Büyükyılmaz 379.7792, Betül Dağlı 368,2858 puan. İsmail Kara Ortaokulu'ndan Muhammet Mustafa Bozkurt 363.27, Fatmanur Yılmaz 363.06, Berfin Ak 362.98 puan. Çeşmelisebil Şehit Yusuf Ceran Ortaokulu'ndan Ekrem Özdemir 359.1174 puan. Halıcı İstiklal Ortaokulu'ndan Bilal Can Sarıkaya 346.0851 puan. Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu'ndan Mehmet Büyükyangöz 345.2667, Sarayönü İmam Hatip Ortaokul Rukiye Bıyıklı 340.9 puan."

Öğrencilere 15 tercih hakkı

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sınavına ilişkin tercih ve yerleştirme kılavuzu "odsgm.meb.gov.tr" adresinden dün yayımlandı. Yerleştirme işlemleri için tercihler 2-13 Temmuz'da alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 30 Temmuz'da açıklanacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek.

Merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına, tercihler doğrultusunda yapılacak yerleştirmelerde puan üstünlüğü esas alınacak.

Yerel yerleştirmede ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurulacak.

Yerel yerleştirme tercihi tüm öğrenciler için zorunlu

Sınava girip girmediğine bakılmaksızın tüm öğrenciler, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihi yapmak zorunda olacak. Sınava giren öğrenci bu tercihi yapmadan sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okulları tercih ekranına ulaşamayacak.

Yerel yerleştirmede ilk üç okulu kayıt alanından olmak üzere öğrenciler en fazla beş okul tercihi yapabilecek. İlk üç tercihte de, komşu kayıt bölgesinden yapılacak dördüncü ve beşinci tercihte de tür zorunluluğu aranmayacak. Bu kapsamda bir öğrenci eğer Anadolu lisesi seçmek istiyorsa 3 Anadolu lisesini kendi kayıt bölgesinden, 2 Anadolu lisesini de komşu kayıt bölgesinden tercih edecek. Öğrenciler isterse, tercihlerini üç farklı türdeki okuldan da yapabilecek.