Lisanslı depoculuk yaygınlaşıyor

Lisanslı depoculuk yaygınlaşıyor
Çiftçinin ürettiği ürüne değer katan lisanslı depoculuk Sarayönü’nde hızla yaygınlaşmaya başladı.Sarayönü’nde üreticilerin sağlıklı ve sigortalı depo imkanına kavuşmasını, ürünlerini fiyatların düşük olduğu...

Çiftçinin ürettiği ürüne değer katan lisanslı depoculuk Sarayönü’nde hızla yaygınlaşmaya başladı.

Sarayönü’nde üreticilerin sağlıklı ve sigortalı depo imkanına kavuşmasını, ürünlerini fiyatların düşük olduğu hasat döneminde ellerinden çıkarmak zorunda kalmamasını, tarıma dayalı ticaret ve sanayi sektöründeki işletmelerin ihtiyaç duydukları ürünler için depo inşa etmeksizin talep edilen miktar, tür ve kalitedeki ürüne istenen zamanda kolaylıkla ve güvenilir bir şekilde ulaşılabilmesini amaçlayan lisanslı depoculuk sistemi devlet tarafından destekleniyor.

Ürünlerini lisanslı depolarda depolamak suretiyle muhafaza eden üreticiler, ilave kira, nakliye ve analiz ücreti gibi desteklemelerden faydalanabiliyor. Sarayönü’nde iki yeni lisanslı depoculuk yatırımı devam ediyor. Lisanslı depoların bu hasat döneminde ürün alımı gerçekleştirmesi bekleniyor.

İlçede lisanslı depoculuk yatırımı gerçekleştiren iş adamlarından İlyas Kahveci, tarımsal ürünlerin alım satımı ve korunmasında sistemin artık değiştiğini söyledi. Lisanslı depoculuğu geleceğin işi olarak nitelendiren Kahveci, yaptığı açıklamada, “Bölge çiftçisine hizmet etmek için bu yatırımda bulunma kararı aldık. Şu anda ilçemizde iki adet lisanslı depoculuk yatırımı var. Yatırımımızı öz sermayemizle gerçekleştiriyoruz. Depomuzun kapasitesi 30 bin ton olacak. Bu hasat sezonunda faaliyete geçmesini planlıyoruz. Gerekirse TMO adına da alım yapabileceğiz. Kendi adımıza alım yapabileceğiz. Çiftçilerimiz ürünlerini emanete verebilecek. Ürünün satışı için değerlenmesini bekleyebilecek.” dedi.

Lisanslı depoculuk ile ticaret hacimlerinin genişleyeceğini kaydeden Kahveci, “Şu anda yapılan iki yatırım bölgenin talebini karşılayacak düzeyde olacak. Gerekli olursa kapasite attırılabilir, yeni yatırımlar yapılabilir. Yatırımımıza Ekim 2019’da başlamıştık. Hasat döneminde hizmete açacağız. Çiftçilerimiz ürünlerini değerlendirebilerek ayrıca tüm risklerden de sakınmış olacak.” şeklinde konuştu.