Lise öğrencileri ailelerle buluşuyor

Lise öğrencileri ailelerle buluşuyor
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün “Lise Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında hayat tecrübeleriyle çınarlaşan,...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün “Lise Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında hayat tecrübeleriyle çınarlaşan, yaşlı ve yalnız vatandaşları ve proje kapsamında oluşturulan bölümlerle esnafları ziyaret ederek, hem mesleki tecrübe ediniyorlar hem de vatandaşları bilgilendirerek sorunlarını çözmelerine yardımcı oluyorlar.

Özellikle yaşlı, yalnız ve hayat tecrübeleriyle adete çınarlaşan Sarayönü’nün nadide bireylerine gerçekleştirilen projenin ana unsuru ise eğitim sisteminin olmazsa olamazı olan değerler eğitiminin yapı unsurları olan yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik ilkelerinden oluşuyor.

Proje kapsamında gönüllü öğrencilerden ve öğretmenlerden oluşturulan ekip ile tespit edilen ihtiyaç sahiplerinin evlerinde, okul imkânları dâhilinde tamirat, tadilat ve onarımlar başlamıştır. Ayrıca bu çalışmalar öncesinde evlerde yapılacak işlerin keşifleri sırasında ailelerin istekleri de göz önüne alındı.

Projenin ilk etabında okulun öğretmenlerinden Emine Cengiz, gönüllü öğrenciler ile oluşturduğu grubu ile beraber hayvan besleyen, üretim yapan aileleri ziyaret ederek hayvanlarını gönüllü olarak tedavi ettiler. Öğretmenlerden Musa Onay ve öğrencileri ise hazırlamış oldukları broşürlerle birlikte esnafları ziyaret ederek, esnafları vergilendirme hususunda bilgilendirdiler.

Meslek Lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Akdağ “Öğrencilerin hem alanıyla ilgili uygulama yapma imkanı bulduğu hem de toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenin geliştirilmesi, onlara sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazandırılmasının hedeflendiği proje ile ders dışı zamanların verimli geçirilmesi sağlanmaktadır” şeklinde konuştu