Litvanya heyeti döndü

Litvanya heyeti döndü
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri ve İngilizce öğretmenleri, “Collective Action for Respect and Emphaty: Saygı ve Empati için Ortak Hareket” adlı Türkiye Ulusal Ajansı destekli Erasmus+ projesinin ilk...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri ve İngilizce öğretmenleri, “Collective Action for Respect and Emphaty: Saygı ve Empati için Ortak Hareket” adlı Türkiye Ulusal Ajansı destekli Erasmus+ projesinin ilk toplantısını başarıyla tamamlayarak Litvanya’dan döndü.

Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, 2019-1-PL01-KA229-064959_3 numaralı “Collective Action for Respect and Emphaty: Saygı ve Empati için Ortak Hareket” projesinin ilk toplantısını Litvanya’da yapıldı.

Finansmanı Avrupa Komisyonu ile Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından sağlanan, okullarda akran zorbalığını önlemeye yönelik “Collective Action for Respect and Emphaty” adlı Erasmus+KA229 projesinin toplantısı gerçekleştirildi. 2-6 Aralık tarihleri arasında Litvanya’da gerçekleşen kısa dönemli öğrenci eğitimi hareketliliğine 5 öğrenci ve okulun İngilizce öğretmenleri Seda Alakay ve Mustafa Kozan katıldı.

Proje koordinatörü Seda Alakay yaptığı açıklamada, "2-6 Aralık tarihleri arasında Litvanya’da düzenlenen bu yurtdışı hareketliliğine katılan öğrencilerimiz, okullarına döndükten sonra, edindikleri bilgi ve deneyimleri paylaşmak üzere akran zorbalığı ve türleri konusunda seminerler aldılar. Litvanya'daki ortağımız olan özel eğitim kurumunun organize ettiği ve engelli öğrencilerle gerçekleştirilen çeşitli sportif aktivitelere katıldılar ve derslerine katılarak sunular yaptılar. Bunun yanında çeşitli okul ziyaretlerinde Litvanya’nın eğitim sistemi ve zorbalıkla mücadele uygulamaları hakkında toplantılara katıldılar. Öğrencilerimiz açısından eşsiz, hem eğlendikleri hem de yeni bilgi ve deneyimler edindikleri başarılı bir hareketlilik olduğunu düşünüyorum.” dedi.