LÜTFİYE BİCAN (1925-2021)

Çok değerli Kayınvalidem, Lütfiye Annem, 10 Nisan 2021 Ct. Allah'ın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

CENAZESİ 11. Nisan. 2021 Pazar günü, SARAYÖNÜ Konuklar Yolu Mezarlığında öğle namazından sonra dualarla toprağa verildi. Kayınvalidem çok rahat son nefesini vermiş. Böyle ölüm hepimize kısmet olsun inşallah.

Çok çalışkan, hizmet eden, çok iyi bir aşçı, terzi, çok iyi anne, teyze, hala, anneanne, babaanne, kardeşti. 6 evlâdıyla helâlleşti. Tandırda ekmek yapan, bahçede sebze yetiştiren, örgü ören o güzel ellerin kıymeti çok fazla. 96 yaşındaydı. Aklı başındaydı. Zaman zaman ciddi rahatsızlansa da, çabuk atlattı. Allah'ım yardım etti. Nurlar içinde uyusun inşallah.

Ciddi rahatsızlığını öğrenince duygularımın yükü arttı. İçimde fırtına koptu sanki. İçimdeki alevler beni yaksa da, yanına besmeleyle yaklaşmak kolay oldu. Sanki uyuyordu. 46 yıllık, büyük gelini olarak içim acıdı. İçimden birşey koptu sanki... Derinden etkilendim. Boğazım düğümlendi. Yüreğimin derininde bir sizi olsa da, Allah'ım rahatlık verdi.

Gerginlikten arınmak elbette zor, nasıl toparlanılır, nasıl alışılır, nasıl sağlam durulur bilemiyordum. Eşime sarılarak başsağlığı diledim. Aynı hızla, 4 Görümceme de sarıldım. Kaynıma, oğluma sarıldım.

Maskeleri taktık. Temizliğe özen gösterdik. ACI içindeki yürek daha canlı oluyor. Mesajla, telefonla, kıymetli zamanınızdan BİCAN AİLESİNİN tüm bireyleri ve biyolojik kollarına dilediğiniz başsağlığı için binlerce teşekkürler.

Hemen yazmak için kendimde güç bulamamıştım. Ettiğiniz her dua, derdinize deva, hastalığınıza şifa, gözlerinize nur, gönlünüze huzur, geçmişlerinize rahmet evinize bereket olsun inşallah. Gizli yanan ateşin közü olmaz, gül dikeni hor görse de diken güle batmazmış.

Mezar yerini kazdıran, SARAYÖNÜ Bld. Başk. Sayın Nafiz SOLAK Beye teşekkürler. Mezarlığa kadar gelen tüm ayaklara ve ellere sağlık diliyorum. Cenaze namazını kıldıran Hocama teşekkürler. Kayınpederim Ali BİCAN'ın evinin önünde cenaze arabasının etrafına gelen komşularıma teşekkürler. Konya'dan gelen, Adnan ÖZKAYMAK, Özkan ÖZKAYMAK, Beyefendilere teşekkürler. Tam bilemiyorum ama törene katılan tüm canlara binlerce teşekkürler. Toprak atan ellere teşekkürler.

Yüreklerin bir olduğu, samimi, içten, yakın ve içten diyalogların yaşandığı bir zaman dilimi yaşandı. Tüm bunlar ailemizi çok rahatlattı.

DURGUN, yorgun da olsak, sağlıklı, huzur dolu, yalnızlık ve hüznü ailemizle paylaşıp, beraberliğimizi sıcacık hissettiren kardeşlerin iletişimi çok güzeldi. Aklımla dilim aynı dili konuşuyor. Kendim gibi davranıyorum.

Koşturmaların esiri altında, yüreğe yazılanlar unutulmuyor. Sevildiğimizi hissetmek, güvenmek, başımızı koyabileceğimiz bir omuzun varlığını hissetmek rahatlatıyor. Boğazım düğümlense de, konuşmakta zorlansam da, iletişim anıları ebedi yerini aldı. Öyle de kalacak.

YAŞAMAK denilen büyüleyici serüvenin, önümüzde bıraktığı izler çok yoğun. Yankıları belleğimizin derininden hiç gitmiyor. Gerçeğin acısı, yaşamı başka yöne çeviriyor.

HEPİMİZ belirlenmiş vaktin yolcusuyuz. Zamanı gelince hayırlı ölümler. İçgüdüsel, çok hızlı karar alma, atak davranmak gerekiyor.

Bedenimiz bizimse, sahip çıkmalı. Tüm organlarımızın kıymetini bilmeliyiz. Herkesi affediyorsun. Bazen bilinçaltı hatırlatıyor... Susuyorsun... Allah affetsin...

Bereket ve huzur ayı olan RAMAZAN AYI hayırlı olsun. Manevi huzura erişilen kaygılardan uzak, rahmet zamanı...

Bedenle ruh, madde ile mânâ iç içedir. Bedenin ruha boyun eğmesi için, bedenin gücünü sınırlı tutmak, ruhunkini artırmak gerekir...

ORUÇ gönül gözünü açar... Hayırlı iftarlar...

SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17