Mahalle çiftçilerine eğitim

Mahalle çiftçilerine eğitim
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, mahallelerde yaşayan çiftçilere yönelik olarak kış dönemi eğitim çalışmaları başlatıldı.Belirlenen toplam on bir mahallede eğitim faaliyetleri yürütüleceğini belirten...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, mahallelerde yaşayan çiftçilere yönelik olarak kış dönemi eğitim çalışmaları başlatıldı.

Belirlenen toplam on bir mahallede eğitim faaliyetleri yürütüleceğini belirten Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, ziraat mühendislerinden oluşan eğitim ekibinin çiftçilerin ihtiyaç duyduğu konularda eğitim desteği sağlanacağını söyledi.

Eğitim konularının mahallere göre belirlendiğini ifade eden Çiğdem, çiftçilik faaliyetlerinin bulunmadığını kış dönemini bu şekilde değerlendirmek istediklerini dile getirdi.

Çiğdem, mahallelerde sağım hijyeni, buzağı ölümleri, yem bitkileri yetiştiriciliği, tarım sigortaları, ihbarı mecbur hastalıklar, zararlılarla mücadele, desteklemeler, hububat, baklagil yetiştiriciliği ve gübreleme gibi konularda eğitimler verildiğini anlattı. Her hafta bir mahallede gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinin mart ayına kadar devam edeceği öğrenildi.