Mahalle ziyaretleri başladı

Mahalle ziyaretleri başladı
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır ve Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, mahalle ziyaretlerine başladı. Gittiği her mahallede vatandaşlarla yüz yüze görüşerek sıkıntılarını dinleyen Bahadır ve Solak, muhtarlardan mahallelerin...

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır ve Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, mahalle ziyaretlerine başladı. Gittiği her mahallede vatandaşlarla yüz yüze görüşerek sıkıntılarını dinleyen Bahadır ve Solak, muhtarlardan mahallelerin sorunları hakkında bilgi aldı. Vatandaşların taleplerini dinleyen Bahadır ve Solak, sorunların çözümü için gerekli hassasiyeti göstereceklerini belirtti.

Mahalle ziyaretlerine Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ahmet Sabırlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ebubekir Özkardaş, İlçe Müftüsü Şevket Karaca, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hasan Hüseyin Yiğitbaşı katıldı.

Bekir amcanın büyük pişmanlığı

Mahalle ziyaretleri ilk olarak Boyalı mahallesinden başladı. Boyalı mahallesinde yaşayan Bekir Aydın, ziyaret heyeti ile görüşerek dert yandı. Boyalı'da yaşamasına rağmen Kadıoğlu'ndan evlendiğini anlatan Aydın, eşinin en ufak bir şeyde her seferinde Kadıoğlu'na gitmek istediğini, bu yüzden sürekli Kadıoğlu mahallesine gitmek zorunda olduğunu söyledi. "Bugünkü aklım olsa kendi mahallemden evlenirdim" diyen Bekir Aydın, en azından gidiş gelişte sıkıntı yaşamamak için Boyalı Kadıoğlu yolunun bir an önce yapılmasını istedi. Bunun yanı sıra mahalle muhtarı tarafından mezarlık duvarlarının düzenlenmesi, çöplerin düzenli alınması, çöp varili eksiklerinin giderilmesi ve mahalle konağı kapı pencerelerinin onarılması istendi.

Karabıyık halinden memnun

Karabıyık mahallesinde çöp ve hafriyatların, hayvanların otlayacağı alana etki edemeyecek bir yere taşınması talep edildi. Bunun dışında hayvancılık yaygın olduğu mahallede bu yıl iyi bir verim ve satış fiyatı elde ettiklerini ifade eden mahalle sakinleri, mera kullanımında sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Bölgenin küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine uygun olduğunu anlatan mahalleliler, buna karşılık eskiye göre hayvan sayısının azaldığını dile getirdi. Kaymakam Tarık Bahadır ise destekleme politikalarının değişeceğini ve bundan sonra hayvancılığın cazibesinin artacağını söyledi.

Kayıören'den teşekkür

Kayıören mahallesi muhtarı Memduh Ayan, cami, köy konağı ve okul onarımları için teşekkür etti. Mahalle yollarının yüzde 85'nin kilitli taş ile örüldüğünü belirten Ayan, kalan yollarında bir an önce yapılmasını talep etti. Bazı mahalleliler ise arsa rayiç bedellerinin düşürülmesini talep etti.

Yapılması gerekenler yapıldı

Kuyulusebil mahallesi muhtarı Ali Bursa ise çok fazla sıkıntılarının olmadığını ifade ederek, "yollarımızın büyük bölümü yapıldı. Kalan yollarımız da tamamlanırsa memnun oluruz. Yapılması gereken ne varsa yapıldı. Genç nüfusun mahallemizde kalmamasından dolayı bazı sıkıntılarımız var. Asayiş yönünden huzurluyuz. Devletimizden memnunuz. Sağlık sorunumuz, eğitim sorunumuz yok. Sadece taşımalı öğrencilerimiz için kapalı durak istiyoruz." dedi.

Pınarbaşı yolu yapılsın

Çeşmelisebil mahallesinde vatandaşlar, Pınarbaşı yolunun kendileri için çok önemli olduğunu ve bir an önce yapılması gerektiğini dile getirdi. Bunun yanı sıra mahalleliler, Gözlü Tarım İşletmesi'nden mahalleye gelen yoldaki tehlikeli virajın düzenlenmesini ve kazaların önlemesini istedi.

Son olarak Kadıoğlu mahallesi ziyareti ile ilk etabı tamamlanan mahalle ziyaretlerinin önümüzdeki günlerde devam edecek.