Mahalleler yüz yüze eğitime hazır

Mahalleler yüz yüze eğitime hazır
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitim tarihi belirlendi. 2021 yılının ikinci dönemi için yüz yüze eğitim tarihi açıklandı. 15 Şubat’ta köy okulları eğitim öğretime yüz yüze başlayacak.Sarayönü Milli...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitim tarihi belirlendi. 2021 yılının ikinci dönemi için yüz yüze eğitim tarihi açıklandı. 15 Şubat’ta köy okulları eğitim öğretime yüz yüze başlayacak.

Sarayönü Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yapılan hazırlıklarla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm köy okullarımız 15 Şubat’ta eğitim-öğretim hayatına başlamaya hazır durumda. Boyalı, Gözlü, Özkent, Yenicekaya, Başhüyük, Kurşunlu, Bahçesaray’da ilkokullar, Kadıoğlu ve Çeşmelisebil’de ise hem ilkokul hem de ortaokullarımız yüz yüze eğitime 15 Şubat’ta başlayacak. Ladik’te normal şartlarda köy okulu diye geçiyor ama nüfusu kalabalık bir mahalle olduğu için Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek karar doğrultusunda hareket edilecek. Ladik’te 3 ilkokul, 2 ortaokul ve 2 lise olmak üzere toplam 7 okulumuz mevcut. Verilecek karara göre programımız hazır.” dedi.

Sarayönü’nde ise yüz yüze eğitimin 1 Mart’ta başlayacağını kaydeden Şişman, “Programda bir değişiklik olmazsa 8. sınıflar ve 12. sınıflar derslere yüz yüze devam edecek. Pandemi süreci boyunca tüm çalışmalarımız tamamlandı. Tüm okullarımız için Sağlıklı Okul Belgesi alındı. Maske dezenfektan sıkıntımız yok. Hepsi bu süreçte temin edildi.” diye konuştu.

“Uzaktan eğitim başarıyla yürütüldü”

Şişman, pandemi sürecinde uzaktan eğitim faaliyetlerini değerlendirerek şöyle devam etti: “Altyapı sorunu yaşayan mahallelerimizde, belediye ve muhtarlarla ortaklaşa hareket ederek problemleri giderdik. Bu mahalleler Karabıyık, Kuyulusebil, Boyalı ve Bahçesaray’dı. Bu süreçte uzaktan eğitim imkanı olmayan ailelerimize bakanlığımızca onaylı bilgisayarlar gönderildi. Büyük mahallelerimizdeki okullarda EBA destek platformaları oluşturuldu. Destek kurslarımız ise merkezde İsmail Kara Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, köylerimizde ise Yenicekaya, Gözlü, Çeşmelisebil ve Kurşunlu’da 8 ve 12. sınıflara yılsonuna kadar hafta sonu devam edecek.”

“Hazırlıklarımızı tamamladık”

Yüz yüze eğitim faaliyetlerine hazır olduklarını ifade eden şöyle konuştu: “Şimdilik haftanın kaç günü yüz yüze eğitim verileceği hakkında bir bilgi elimize ulaşmadı. İki gün de olsa, beş gün de olsa biz hazırlıklarımızı tamamladık. Kalabalık sınıflarda eğitim ikiye bölünecek. Pazartesi ve salı günleri bir grup, perşembe ve cuma günleri ise diğer grup yüz yüze eğitim alacak. Velilerimizin gönülleri rahat olsun. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Etiketler :