Mahallelerdeki çöplükler kapatıldı

Mahallelerdeki çöplükler kapatıldı
Sarayönü Belediyesi, Büyükşehir yasasına geçmeden önce belde ve köylerin yerleşim yerlerinin çevresinde oluşturarak kullandıkları çöplükleri kapattı. İlçe çöplerinin katı atık depolama tesisine transfer edilmeye başlanması...

Sarayönü Belediyesi, Büyükşehir yasasına geçmeden önce belde ve köylerin yerleşim yerlerinin çevresinde oluşturarak kullandıkları çöplükleri kapattı. İlçe çöplerinin katı atık depolama tesisine transfer edilmeye başlanması ile birlikte vahşi çöp biriktirme alanlarına gerek kalmamasıyla birlikte çevre kirliliğine neden olan bu yerler iş makineleri tarafından ıslah edildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, çevre ve insan sağlığı açısından risk taşıyan çöp depolama alanlarının tekrar çevreye uyumlu hale getirildiğini ifade ederek, "6360 sayılı Büyükşehir yasası çıkmadan önce ilçemiz mahallelerinden Çeşmelisebil, Gözlü ve Özkent'te onlarca yıldır inşaat atıkları ve çöp mahalle kenarındaki arazilere tesadüfi şekilde bırakılıyordu. Bu da hem çevre kirliliğine hem de çirkin görüntülere neden oluyordu. Belediyemizin Devlet Su İşleri'nden yapmış olduğu talep neticesinde masrafları belediyemiz tarafından karşılanmak üzere gerekli düzenlemelerin gerçekleştirilebilmesi için geçici olarak bir dozer tahsis edildi. Bu dozerle mahallelerimizdeki çirkin görüntü ve çevre kirliliği oluşturan molozlar ve çürümüş çöpler yer yer gömülerek, yer yer tesviye edilerek ortadan kaldırıldı." dedi.