“Maneviyat mevsimini iyi değerlendirin”

“Maneviyat mevsimini iyi değerlendirin”
Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar dini duygu ve heyecanın yoğun bir şekilde yaşandığı maneviyat mevsimi mübarek Üç Ayları fırsat bilip bu özel günlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İslam âleminin kutsal günlerinden biri olan Miraç Kandili dualarla idrak edildi. Recep ayının 27. gecesinde gerçekleşen bu özel günde, Sarayönü halkı Merkez Çarşı Camii'nde bir araya geldi.

Caminin içini dolduran vatandaşlar, kandil programına yoğun ilgi gösterdi.

İlçe Müftüsü İbrahim Yazar'ın yönettiği programda, cemaate manevi nasihatler verildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi seslendirmeleriyle ibadetlerini gerçekleştiren Sarayönülüler, Miraç Kandili'nin önemini bir kez daha hatırladılar.

İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, dualarında Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler ve şehitler için Allah'tan rahmet diledi.

Salih kullardan olmak için fırsat günlerinin geldiğini belirten Müftü Yazar; “Tevbe ve istiğfarda bulunma, nefis muhasebesi yapma, ruhu günahlardan arındırarak yenilenme dönemine girdik. Üç Aylar nefis muhasebesi yapmak için Müslümanlara bahşedilen bu müstesna zaman dilimleridir.

Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle baş başa kalarak hayatın yoğunluğu içinde ihmal ettiğimiz hayatımızı gözden geçirmek, öze dönüş, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir.

Rahmet gecelerini fırsat bilerek, vahşeti ve şiddeti besleyen, hayatı çekilmez hale getiren, samimiyeti zedeleyen, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularını zayıflatan bütün tutum ve davranışları hayatımızdan çıkarmalıyız. Hayırlı ve yararlı işlerle iyiliklerimizi artırmalı, bizi biz yapan değerlerimizi kuşanarak gönül dünyamızı ve sosyal hayatımızı yeniden inşa etmeliyiz” diye konuştu.