Mangal sezonu başladı

Mangal sezonu başladı
Özlenen bahar nihayet geldi, havalar ısındı ve mangal sezonu da açıldı. Sarayönülüler tatil günlerinde mangallıklarını hazırlayıp şehrin gürültüsünden uzaklaşabilecekleri mekanlara akın etmeye başladı.Evcekaya, Zengi...

Özlenen bahar nihayet geldi, havalar ısındı ve mangal sezonu da açıldı. Sarayönülüler tatil günlerinde mangallıklarını hazırlayıp şehrin gürültüsünden uzaklaşabilecekleri mekanlara akın etmeye başladı.

Evcekaya, Zengi ve diğer mesire alanlarına atın eden vatandaşlar doğanın tadını doyasıya çıkarıyor. Evlerinde hazırladıkları et ve hamur işleriyle mesire alanlarına akın eden vatandaşlar, aileleriyle huzur içerisinde piknik yapıp dinlenebilecekleri mekanların sayısının artırılmasını arzu ediyor.

İş yoğunluğunda ailelerini ihmal eden evin reisleri hafta sonlarını hoş bir şekilde değerlendirerek huzur buluyorlar. Dikey mimariden bunalan vatandaşların hapsoldukları evlerinden kurtulma etkinliği olarak da görülen hafta sonu pikniklerinde kırmızı ve beyaz et en çok tüketilen gıdaların başında geliyor. Kırımızı et yüksek fiyatı nedeniyle dar gelirli ailelerin menüsünde pek yer bulamazken beyaz et satışlarında adeta patlama yaşanıyor. Damak tadına önem veren Konyalılar, mangal sezonunun açılmasıyla birlikte sakatat sektöründe de hareketliliğe neden oluyor. Vatandaşlar şiş veya ızgarada pişirdikleri etin yanına kuyruk yağı ve ciğer gibi sakatat ürünlerini sıkıştırmayı ihmal etmiyor.