Mangalın da tadı kaçtı

Mangalın da tadı kaçtı
Kırmızı et, ciğer ve balıktaki artıştan dolayı, vatandaşın mangalında en fazla tavuk pişiyor. Tavuk türleri arasında da ucuz olduğu için en fazla tüm tavuk tercih ediliyor. Vatandaşlar, özellikle en fazla hafta sonları mangal...

Kırmızı et, ciğer ve balıktaki artıştan dolayı, vatandaşın mangalında en fazla tavuk pişiyor. Tavuk türleri arasında da ucuz olduğu için en fazla tüm tavuk tercih ediliyor. Vatandaşlar, özellikle en fazla hafta sonları mangal yakıyor

Havaların iyice ısınması ile birlikte vatandaşlar mesire alanlarında serinlemeye çalışıyor. Hafta sonunu ve hafta içi akşam vakitlerini fırsat bilen Sarayönülüler de, hem dinlenmek hem de mangal yakmak için piknik alanlarına ve parklara akın ediyor.

Özellikle Evcekaya, Kestel ve Zengi piknik alanları vatandaşların uğrak mekânı. Ancak mangallık malzemeler ise cep yakıyor. Özellikle kırmızı et, ciğer ve balık fiyatlarının geçmiş yıllara oranla yüksek olması vatandaşın bu ürünleri daha az tüketilmesine ve tavuk etine yöneltiyor.

Mangallık ürünlerin fiyatları ise cep yakıyor. Köftelik kıyma 45 liradan satılırken, antrikot 55, iç bonfile 65 lirayı buluyor. Ciğer ise 45-50 liradan alıcı buluyor. Tavuk ürünlerinde de parça etler pahalı olurken, vatandaşlar tercihini tüm tavuk alıp parçalamaktan yana kullanıyor. Bu 22, kanat 27 liradan satılırken, tüm pilicin kilosu 14 lira. Yine alabalık fiyatları da 20 ile 25 lira arasında değişiyor.