Marmaris Dalyan Tekne Turu

Marmaris Dalyan Tekne Turu
Marmaris Dalyan Tekne Turu son derece kapsamlı, yaklaşık 10 saat süren, uzun soluklu ama bir o kadar da keyifli bir tekne turudur.

Dalyan denilince ilk olarak Caretta Carettaların hayat bulduğu İztuzu Plajı akla gelir. Akdeniz’in incisi olarak nitelendiren Dalyan, antik kentleri, labirent biçimindeki kanalları, efsanevi çamur banyoları, kaya mezarlarıyla yerli ve yabancı turistin çok rağbet ettiği mükemmel mekanlara sahiplik eder. Marmaris Dalyan turu, misafirlerimizin güzel bir yolculuk yapmaları için hiçbir fedakarlıktan kaçılmadan her türlü olanakların sağlandığı, konforlu, 3 katlı büyük teknelerimizle yapılır. Teknemizde yemek masaları, 2 adet bar, duşlar ve tuvaletler mevcuttur.

Yolcularımıza ücretsiz transfer olanağı sağlanmaktadır. Misafirlerimiz, belirlenen noktalardan alınır ve teknemizin kalkış yerine getirilir. Daha sonra tur bitiminde tekrar alındıkları noktalara bırakılırlar. Marmaris Dalyan Tekne Turu son derece kapsamlı, yaklaşık 10 saat süren, uzun soluklu ama bir o kadar da keyiflidir. Marmaris’e geldiğinizde yapılması gereken en güzel aktivitelerden bir olma niteliğini taşır.

Marmaris Dalyan Turu’nda Görülecek Yerler

  • Kızıl Kum

Limandan hareket eden tekne, 3 saatlik bir yolculuğun ardından Kızıl Kum’a varır. El değmemiş nadir koylardan biri olan Kızıl Kum’da 45 dakikalık yüzme molası verilir.

Bir benzerini daha göremeyeceğiniz manzarayı izleyerek, denizin berrak sularının sizi nasıl sakinleştireceğine şahitlik edeceksiniz. Denize girmeseniz bile, doğanın sizi nasıl dinlendirdiğini görecek ve kendinizi çok huzurlu hissedeceksiniz.

  • Öğle Yemeği ve Dalyan

Yüzme molasının ardından teknemiz Dalyan’a gitmek üzere hareket eder. Dalyan’a varınca verilecek olan öğle yemeği, açık büfe konseptindedir. Yemekte, her misafirimiz kendi damak zevkine göre leziz yemekler bulabilir.

  • İztuzu Plajı

Yemek molasının ardından teknemiz, İztuzu Plajı’na doğru yol alır. Avrupa’nın en iyi açık alanı olarak ilan edilen İztuzu Plajı, 4,5 kilometrelik mükemmel bir kumsala sahiptir. Bu plaj, Caretta Carettaların yaşam alanı olarak belirlenen bir bölge özelliği taşımasından dolayı, koruma altındadır. Kaplumbağaların yumurtalarını bıraktıkları alanlara girmek, kesinlikle yasaktır.

Mayıs ayından Eylül ayına kadar, Loggerhead türü deniz kaplumbağalarının döllenme ve yumurtalarını bırakma döneme sürer. Bu nedenle plaj geceleri tamamen kaplumbağalara aittir. Görevliler gece plaja girilmesine izin vermez. Hem tatlı hem de tuzlu su olanağını bulacağınız bu plaj sizi çok şaşırtacak özelliklere sahip.

  • Piyade Tekneleri

İztuzu’ndaki 90 dakikalık moladan sonra piyade diye adlandırılan küçük teknelere binilir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, Dalyan’da labirenti andıran kanallar vardır. Sazlıkların arasından geçilerek yapılan bu hoş gezintiyle kanallar da görülmüş olur. Gezi sırasında arzu ettiğiniz yiyecek ya da içecekler ücretlidir.

  • Kral Mezarları

MÖ. 4. yüzyılda yapılmış olan kaya mezarlarının büyülü havasından uzun süre çıkamayacaksınız. Mezarların halen daha nasıl bir teknikle yapıldıkları tespit edilememiştir. Büyüklü küçüklü birçok kaya mezarının yer aldığı bölge, turistik ve tarihi değer açısından, ülkemiz için çok önem taşımaktadır. 15 dakikalık bir fotoğraf molasının ardından teknemiz hareket eder.

  • Çamur Banyosu

Doğal çamurlarıyla ünlü termalleri bulunan Dalyan, belki de turun en keyifli ve bir o kadar da komik dakikalarını sizlere yaşatacak. Şifalı olduğuna inanılan çamur banyosunu da yaptıktan sonra teknemiz, kalkış noktamıza döner.

Muhteşem bir tatil ve unutulmaz tekne turları sizi bekliyor. Marmaris Tekne Turu Fiyatları hakkında bilgi alma için lütfen linke gidiniz.