Maske satışı yasaklandı, eczaneler dağıtacak

Maske satışı yasaklandı, eczaneler dağıtacak
Korona virüsüne karşı alınan son tedbirler kapsamında 3 Nisan tarihinden itibaren toplu alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesi ile birlikte maske satışı da yasaklandı.Maske satışının yasaklandığını Cumhurbaşkanı Recep...

Korona virüsüne karşı alınan son tedbirler kapsamında 3 Nisan tarihinden itibaren toplu alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesi ile birlikte maske satışı da yasaklandı.

Maske satışının yasaklandığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Maske kullanımının zorunlu ve satışının yasak olduğunun açıklanmasının ardından ise vatandaşların kafasında ücretsiz maskelerin nereden temin edileceği soruyu uyandı.

Yasaktan önce eczanelerde, marketlerde, internet üzerinden ve merdiven altı olarak maske satışları gerçekleştiriliyordu. Satış yasağı ile birlikte e-devlet üzerinden yapılacak başvuru ile ücretsiz maske dağıtımı uygulamasına başlandı. Müracaatını gerçekleştiren vatandaşlara kişi başına haftalık 5 adet ücretsiz maske temini PTT kargo ile gerçekleştirilmeye başlandı.

Devam eden günlerde ise ücretsiz maske dağıtımının eczaneler üzerinden de dağıtılmasına karar verildi. Bazı pilot illerde eczaneler üzerinden ücretsiz maske dağıtımına başlanırken, Sarayönü’nde bu uygulama henüz hayata geçmedi. Önümüzdeki günlerde Sarayönü’nde de eczaneler üzerinden ücretsiz maske dağıtımına başlanması bekleniyor.