Matematik olimpiyatları tamamlandı

Matematik olimpiyatları tamamlandı
Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen matematik olimpiyatları, geçtiğimi hafta içerisinde düzenlenen yarışmalarla tamamlandı.Sarayönü Komek salonunda düzenlenen...

Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen matematik olimpiyatları, geçtiğimi hafta içerisinde düzenlenen yarışmalarla tamamlandı.

Sarayönü Komek salonunda düzenlenen yarışmalara 3'ncü sınıflardan 11'nci sınıflara kadar her okul üçer öğrenci ile katıldı. Yarışmalarda öğrencilere 14'er adet soru soruldu. Olimpiyat mantığı ile hazırlanan soruların zorluk seviyesinin yüksek olması, öğrencilere bir hayli ter döktürdü.

3'ncü sınıflar kategorisinde 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu, 4'ncü sınıflar kategorisinde Çeşmelisebil Şehit Metin Küçük İlkokulu birinci oldu.

Ortaokullarda ise olimpiyatlara İsmail Kara Ortaokulu damgasını vurdu. 5'nci sınıflar, 7'nci sınıflar ve 8'nci sınıflarda birinciliği İsmail Kara Ortaokulu kaparken, 6'ncı sınıflarda birinci Ladik Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu oldu.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Matematik dersinin korkulacak bir dersten öte herkesin yapabileceği bir ders olduğunu göstermek için matematik olimpiyatları projesini başlattıklarını söyledi.Liseler kategorisinde, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, 9'ncu sınıflar, 10'ncu sınıflar ve 11'nci sınıflarda yarışmalara damga vurarak birinciliklere ambargo koydu.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Matematik dersinin herkesin yapabileceği bir ders olduğunu göstermek için matematik olimpiyatları projesini başlattıklarını söyledi.

Gelecek sene Matematik'in yanı sıra Türkçe, Edebiyat ve Fen Bilimleri'nde de olimpiyatlar gerçekleştirileceğini anlatan Şişman, "Öğrencilerimize matematik başta olmak üzere zorlandıkları dersini sevdirmek en büyük amacımız. Öğrencilerimizi ön yargılı oldukları derslerde çalışmalar yapmaya yönlendireceğiz. Öğrencilerimizin akılcı düşünme, mantık üretme ve sınıflandırma yapabilme kabiliyetlerini geliştirmek, öğrencilerimizin yarışma heyecan ve kültürünü geliştirmek, öğrencilerimizin ekip çalışma ruhunu geliştirmek amaçlarımız içerisinde yer alıyor. Öğrencilerimize kazanma ve kaybetme duygularını yaşatıp her iki duygunun da zevk ve pişmanlığını tattırarak daha istekli hale getireceğiz." dedi.