Mazlumlara yardım eli

Mazlumlara yardım eli
Konya Yesevi Yardım Hareketi Derneği’nin iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan Suriyelilere yardım elini uzattı.Ağır kış şartları altında yaşam mücadelesi veren Afşin...

Konya Yesevi Yardım Hareketi Derneği’nin iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan Suriyelilere yardım elini uzattı.

Ağır kış şartları altında yaşam mücadelesi veren Afşin ve İdlib bölgesinde bulunan Suriyelilere Sarayönü ve ladik’ten toplanan 500 adet battaniye ve 50 koli gıda paketi  yardımı yapıldı.

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Yardım gönüllüsü Talha Doğan, Yesevi Yardım Hareketi Derneği’nin önderliğinde Suriye’de Fırat Kalkanı bölgesine yardımların ulaştığını belirterek; “Yesevi yardım hareketi olarak ilçemizden topladığımız yardım paketlerini zulme karşı direnmeye çalışan masum Suriyeli kardeşlerimize ulaştırdık.

Konya Yesevi Yardım Hareketi olarak, bugüne dek Suriye'ye onlarca tır yardım malzemesi götürüldü. Kumanya paketleri başta olmak üzere; su, ekmek, un gibi temel malzemeler yahut kılıf kıyafet, ayakkabı, çadır, battaniye, yatak gibi temel insani ihtiyaçlar, desteklerinizle Suriye'deki yüz binlerce mazlum ve mağdura ulaştırıldı.” Dedi

Doğan ayrıca bölgedeki çocuklara şivrilikler dağıtılarak ikramlarda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Konya Yesevi Yardım Hareketi Derneği başkanı Müstel Işık duyarlılıklarından dolayı Sarayönülü vatandaşlara teşekkür etti.