Mazot gübre destekleri ödeniyor

Mazot gübre destekleri ödeniyor
Sarayönü’nde çiftçiler ödenmeye başlanan mazot gübre destekleriyle bir nebze olsun nefes aldı. Cuma günü başlayan destek ödemeleri üç parça halinde yapılacak. TC kimlik numarasının sonu 8-6 olanlar Cuma günü aldı. Çiftçilere...

Sarayönü’nde çiftçiler ödenmeye başlanan mazot gübre destekleriyle bir nebze olsun nefes aldı. Cuma günü başlayan destek ödemeleri üç parça halinde yapılacak. TC kimlik numarasının sonu 8-6 olanlar Cuma günü aldı. Çiftçilere toplan 21 milyon 200 bin lira ödenecek.

Sarayönü’nde üretim faaliyeti gösteren çiftçilere mazot ve gübre desteklerinin ödemesi başladı. Destek ödemeleri kapsamında çiftçilere toplam 21 milyon 200 bin lira dağıtılacak. Desteklerin çiftçilerin hesabına geçmesinin ardından çiftçileri ekonomik olarak rahatlatması ve ilçe ekonomisine bir nebze olsun hareket getirmesi bekleniyor.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2020 yılı ürünü Mazot ve Gübre Desteği icmallerinin askıdan inerek kesinleşmesinin ardından ödenmeye başladığı bildirildi. Çiftçilerin en önemli destek kalemlerinden olan mazot ve gübre desteği için yapılacak olan desteklemeler, kimlik numaralarına göre üç parçada çiftçilere ödenecek.

Mazot ve gübre destekleri ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, “Mazot gübre desteği ödemeleri kapsamında 3 bin 750 çiftçiye 21 milyon 200 bin lira destek dağıtılacak. TC kimlik numarasının son hanesi 8-6 olanlar  desteklerini aldı. 4 olanlar ise 2 Nisan Cuma günü saat 18:00’den sonra alacak. Kimlik numarasının sonu 0-2 ile bitenler ise 9 Nisan Cuma günü saat 18:00’den sonra desteğini alabilecek.” dedi.