MEAAL eTwinning okulu oldu

MEAAL eTwinning okulu oldu
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, uyguladığı başarılı projeler sayesinde çok önemli bir unvan ve ayrıcalık kazandı. eTwinning okul etiketi kazanarak Avrupa seviyesinde yüksek görünürlüğe sahip okul statüsüne...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, uyguladığı başarılı projeler sayesinde çok önemli bir unvan ve ayrıcalık kazandı. eTwinning okul etiketi kazanarak Avrupa seviyesinde yüksek görünürlüğe sahip okul statüsüne ulaşan Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Avrupa'da Portala kayıtlı 191.000 okul arasından 1212, Türkiye'de 179 okul arasına girdi.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, eTwinning Okul Etiketi kazanarak Avrupa seviyesinde yüksek görünürlüğe sahip okul statüsüne ulaştı.

Sarayönü MEA Anadolu Lisesi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile, Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi (Central Support Service – CSS) tarafından 2018-2019 yılı eTwinning Okul Etiketi ödülüne layık görüldü Dijital uygulamaları, e-Güvenlik uygulamaları, pedagoji alanında yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar, çalışanların sürekli mesleki gelişiminin teşvik edilmesi, çalışanlar ve öğrencilerle işbirlikçi öğrenme uygulamalarının teşvik edilmesi gibi taşıdığı özelliklerle öncü okul seçildi.

Ülkemizde 179 okuldan biriyiz

Okul Müdürü Kerpiç, yaptığı açıklamada, " Okulumuz artık eTwinning Okul Etiketini, tüm tanıtıcı ve bilgilendirici  materyallerimizde gösterebilecek, okul personeli ve yönetimi, özel mesleki gelişim programlarına katılmak için davet edileceklerdir. Avrupa'da Portala kayıtlı 191.000 okul arasından 1212, Türkiye'de 179 okul arasına girmesi ve ayrıca İlçemizde de eTwinning Okul Etiketi almaya hak kazanan tek okul olması bizim için ayrıca onur kaynağı olmuştur." dedi.

Ayrıcalıklarımız olacak

Proje koordinatörü Mustafa Kozan ise "eTwinning okulu girişimi yenilikçi ve istekli öğretmenlerin okullarında projelerle bir bağ kurmasını, eTwinning faaliyetinin okullarda yaygınlaşmasını ve okul idarecilerinin de süreç içerisinde yer almasını hedeflemektedir. Bu girişim ile okulların birbiri ile yarışmasından ziyade kendilerini geliştirmesi amaçlanmıştır. Bu süreçte uluslararası projeler yapan okullar, eTwinning okulu kapsamında değerlendirilecektir. Ayrıca bu okulların internet güvenliği (eSafety) konusunda farkındalıklarının da olması beklenmektedir." şeklinde konuştu.

Kozan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "eTwinning okulu olarak seçilen okula plaket, bayrak, sertifika, web sitesi için dijital rozet, bültende yer alma gibi ödüllerin verilmesi planlanmaktadır. Bu girişimde eTwinning okulu olarak seçilen okullar, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında uluslararası toplantılara davet edilmesi planlanmaktadır."