MEAAL, Letonya’dan döndü

MEAAL, Letonya’dan döndü
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu, Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, “okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri” ...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu, Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, “okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri”  projesinin ikinci toplantısı Letonya’da gerçekleştirildi.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesinin ortak olarak katıldığı projenin ilk toplantısı İtalya’da gerçekleştirilmişti. Projenin ikinci uluslararası toplantısı Letonya’da gerçekleşti. Toplantıya Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nden Okul Müdürü Hacı Kerpiç ve Proje Koordinatörü/İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan ve İnglizce öğretmeni Mustafa Liman katıldı.

Proje koordinatörü Mustafa Kozan altı gün süren proje toplantısı ile ilgili açıklamasında, “Projemiz 36 ay boyunca okulu erken terki önlemeyi amaçlayan çeşitli faaliyetleri içermektedir. Bu kapsamda Letonya’da Ventspils Dijital Merkezinde 40 saatlik bir eğitime katıldık. Adobe illustrator ile resim hazırlayarak Tişört Baskısı Yapma, pixlr.com resim üzerinde değişiklikler yaparak ağaca resim baskısı yapma, Adobe XD ile android/IOS uygulama hazırlama eğitimi, BİT eğitimde kullanma örnekleri, Riga ünivesitesinde BİT ve okulu erken terk konulu panel, tartışma ve atölye çalışması, Ventspil Teknik Lisesi ve Liepaja Akşam okulu ziyaretleri, eğitim sistemleri ve okulu erken terk konularında bilgilendirme. Ventspils, Liepaja ve Riga gezileri gibi faaliyetlerde bulunduk. Proje phentermine kapsamında okulu erken terki önleme amaçlı anketler, seminerler, kısa filmler, işveren ve okulu erken terk eden çalışanlarla röportajlar ve birçok etkinlikler yapacağız. Projemizin Nisan 2018’de gerektirilecek olan Türkiye toplantısında katılımcı öğrenci ve öğretmenlere bilgi iletişim becerilerini geliştirmek için Weebly ile Web sitesi tasarlama, Blogger’da blog hazırlama ve Video ve Slayt hazırlama programları eğitimi verilecektir. Düzenlenecek toplantılarda katılımcılar, Avrupa ülkelerindeki eğitimde bilgi iletişim teknolojileri kullanımını, uygulanan yeni metot ve teknikleri yerinde inceleyerek, elde ettikleri kazanımların eğitim sistemimize aktarılmasını ve Avrupa’daki meslektaşlarımız ile bilgi paylaşımlarının gerçekleşmesini sağlayacaktır” diye konuştu.