MEAAL, temsilcisini seçti

MEAAL, temsilcisini seçti
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri okul temsilcisi seçimi için sandık başına gitti.Siyasi seçimleri aratmayan bir atmosferde gerçekleşen seçim, Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında okulun...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri okul temsilcisi seçimi için sandık başına gitti.

Siyasi seçimleri aratmayan bir atmosferde gerçekleşen seçim, Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında okulun Demokrasi Kulübü tarafından organize edildi ve iki başkan adayı yarıştı. Geçtiğimiz hafta yapılan seçimi, 274 oy alan Özgür Yalçın kazandı. Gizli oy esasına göre yapılan ve 370 öğrencinin oy kullandığı seçimde Özgür Yalçın 274, Onur Kökgöz 96 oy aldı. En fazla oyu alan Özgür Yalçın, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanlığı'na seçildi.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç, öğrenci Kurulu ve Öğrenci Meclisi'nin amaçlarından bahsetti. Kerpiç, yaptığı açıklamada, "Öğrenci Meclisi; öğrencilerin okul ve bölgeye uyumlarını sağlayacak önlemlerin alınmasında, etkili bir eğitim ortamının oluşturulmasına, eğitim ve öğretim kalitesinin artırılmasına yardımcı olur. Öğrencilerin sorunlarını dinler ve bunlara çözüm yolları bulur. Okuldaki kulüp başkanları ile iş birliği yaparak okul ve eğitim bölgesinde yapılacak spor ve kültürel yarışmaların, yöresel ve milli günlerin kutlanmasına yardımcı olur. Öğrencilerin özel yeteneklerini geliştirici çalışmalar yaparak, öğrencilerin bunları sergilemesine, öğretmen ve öğrenci ilişkileri ile öğrencilerin kendi aralarındaki arkadaşlık duygularının geliştirmelerine, Milli Eğitim Bakanlığı ödül ve disiplin yönetmeliğinde belirtilen, öğrencilerden beklenen davranışların öğrencilere kazandırılmasına yardımcı olur. Demokratik bir ortamda geçen seçimin sonunda öğrencilerimizde Özgür Yalçın, Okul Meclis Başkanı olmaya hak kazanmıştır. Bu tatlı rekabet ortamını oluşturarak seçime katkı sağlayan tüm adaylarımıza teşekkür ediyor, başkanımıza da asıl sorumluluğun şimdi başladığını hatırlatarak başarılar diliyoruz. Ayrıca bu sürecin herkes için keyifli bir biçimde sonuçlanmasında vermiş olduğu emek için başta öğretmenlerimize ve görevli tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.