MEAAL’den 48 öğrenci üniversiteye yerleşti

MEAAL’den 48 öğrenci üniversiteye yerleşti
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nden, geçtiğimiz yıl mezun olan 74 öğrenciden 48’si çeşitli üniversitelere yerleşti. Lise, öğrencilerini üniversite gönderme oranında yüzde 64,8 bir başarı yakaladı. Ek yerleştirmelerle...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nden, geçtiğimiz yıl mezun olan 74 öğrenciden 48’si çeşitli üniversitelere yerleşti. Lise, öğrencilerini üniversite gönderme oranında yüzde 64,8 bir başarı yakaladı. Ek yerleştirmelerle birlikte bu oranın daha da yükselmesi bekleniyor.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç, üniversite eğitimine geçen öğrencileri hakkında yaptığı açıklamada, “Dört yıllık çalışmalarımızın neticesini geçtiğimiz yıl almaya başladık. Bu sene de yükselerek devam etti. Geçtiğimiz yıl başarı oranımız yüzde 62,9’du. Bu yıl 64,8 oldu. Eğitim uzun soluklu bir süreçtir. Elde ettiğimiz başarının üzerine koyarak bunu geliştirmemiz gerekiyor. 74 öğrencimizden 48’i üniversitelere yerleşti. Pandemiden etkilenen öğrencilerimiz de oldu. Pandemi olmasaydı bu oranımız daha da yükselebilirdi.” dedi.

Başarının çok farklı etmenlere bağlı olduğunu anlatan Kerpiç, “Öğrencilerimizin en büyük handikabı ne yazık ki telefon ve sosyal medya. Geçtiğimiz yıl okulda telefonu yasakladık ve bu yıl da yasak devam edecek. Bu yıl öğrencilerimize hızlı okuduğunu anlama dersi de vereceğiz. Ailelerle daha sık ve etkili iletişim içerisinde olacağız. Eğitim sadece okulda olacak bir iş değil. Eğitimde başarıyı yakalayabilmek için okulun yanında aile, öğrencinin tutumu ve çevre çok etkili. Bu yıl ayrıca başarıya büyük bir etkisi olan akran zorbalığı konusunda bir proje gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.