Meaal'den Etwinning projesi

Meaal'den Etwinning projesi
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri, Send me a postcard isimli etwinning projesi kapsamında Finlandiyalı öğrenciler ile mektup arkadaşı oldu. Proje sayesinde hem yabancı dilde yazma becerilerini geliştiren öğrenciler,...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri, Send me a postcard isimli etwinning projesi kapsamında Finlandiyalı öğrenciler ile mektup arkadaşı oldu. Proje sayesinde hem yabancı dilde yazma becerilerini geliştiren öğrenciler, hem de faklı kültürleri tanıma fırsatı buluyorlar.

Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Mustafa Kozan, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Dil öğreniminde en büyük sorunlardan birisi, öğrenilen yabancı dilin gerçek hayatta kullanılamamasıdır. Her ne kadar  gelişen teknoloji ve iletişim araçları sayesinde pratik imkanları artsa da, öğrencilerin bu araçları kullanması teşvik edilmeli ve farklı fırsatlar sunulmalıdır. Bu projemizde öğrencilerimizin yazma becerilerini arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilerimize  unutulmaya yüz tutmuş iletişim yollarından biri olan mektup ve kartpostal yazmayı tanıtıyoruz. Etwinning projeleri Avrupa ülkelerinden farklı okullarla çalışma fırsatı sunuyor. İlerleyen zamanlarda konuşma becerisi üzerine projeler yapmayı da planlıyoruz." dedi.

Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç ise şöyle konuştu: "Okulumuzda Erasmus+ projesinin yanı sıra Etwinning projeleri de yürütülmektedir. Okulumuz Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü "Her okulumda Etwinning projem" isimle etwinning projesinin ortağıdır. Mayıs ayında başlatılan "Bayram Geleneklerimiz" isimli etwinnig projesi başarıyla tamamlanmıştır. Şu anda ise ortağımız Finlandiya ile mektuplaşma projemizi yürütmekteyiz. Okulumuza farklı bir soluk katan projeler için proje sınıfı oluşturduk. Ayrıca AB proje kulübü kurarak projelerin aktif bir şekilde yürütülmesini ve yeni projeler üretilmesini sağlıyoruz."