MEAAL'den güvenli internet etkinliği

MEAAL'den güvenli internet etkinliği
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, dünyada 140’a yakın ülkeyle birlikte bu yıl ülkemizde de "Hep Birlikte Daha İyi Bir İnternete" sloganıyla kutlanan Güvenli İnternet Günü ile ilgili etkinlik düzenledi.Kutlamalar...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, dünyada 140’a yakın ülkeyle birlikte bu yıl ülkemizde de "Hep Birlikte Daha İyi Bir İnternete" sloganıyla kutlanan Güvenli İnternet Günü ile ilgili etkinlik düzenledi.

Kutlamalar kapsamında okul öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla panolar hazırlandı. Öğrenciler Web 2 araçları kullanarak güvenli internet temalı posterler hazırladılar. Ayrıca öğrencileri güvenli internet kullanımı hakkında bilgilendirmek amacıyla seminerler düzenlendi.

Teknolojinin büyük bir hızla ilerlediğini belirten Okul Müdürü Hacı Kerpiç yaptığı açıklamada, "İnternet bizlere sağladığı büyük kolaylıklar, pratik çözümlerin yanında hiç arzu edilmeyen ve oldukça tehlikeli içerikleri de bulunduruyor. Öğrencilerimizin teknoloji çağından internet kullanmamaları düşünülemez. Bu nedenle MEAAL olarak öğrencilerimizin interneti güvenli ve bilinçli bir şekilde kullanmaları öncelikli amaçlarımızdandır. Velilerimizin de internet güvenliği hakkında bilinçli olmaları gerekiyor. Velilerimiz nasıl ki çocuklarını sokağa gönderirken çeşitli tavsiye ve uyarılarda bulunuyorsa, internet ortamı içinde aynı şey söz konusu olmalıdır." dedi.

Proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan ise şunları söyledi: "7’den 70’e Ekran Bağımlılığına Hayır” isimli eTwinning projemiz kapsamında bu yıl” Güvenli İnternet Günü” etkinlikleri düzenledik. Düzenlediğimiz seminer ile öğrencilerimizin internet ortamında var olan zararlılardan haberdar olmasını, interneti daha güvenli ve daha bilinçli nasıl kullanabileceklerini açıkladık. Seminerin sonunda güzel geri dönütler aldık. Öğrencilerin hayatının büyük bir parçası haline gelen internet, sosyal medya ve oyunların aslında çokta masum olmadığının farkına varmalarını istiyoruz. Projemizle neredeyse her yaş grubunun sorunu haline gelen ekran bağımlılığı ile çeşitli etkinliklerle mücadele etmeye çalışacağız. Öğrencilerin ders başarısını, sosyal hayatını ve hatta sağlığını ciddi şekilde olumsuz etkileyen ekran bağımlılığı hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz."