MEB’den liselerde reform gibi karar: 2 yıla mı düşüyor?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), radikal bir karar alarak liselerdeki eğitim modelinde değişiklik yapmak için düğmeye bastı. Masada iki farklı modelin bulunduğu lise eğitiminin kısalacağı konuşuluyor.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "12 yıllık zorunlu eğitim konusunda rahatsızlıklarını dile getiren iş dünyası gibi bazı kesimler var" açıklamasının ardından "Liseler kısalıyor mu? 4+4+4 sistemi değişiyor mu?" soruları gündeme geldi.
Haber Global'de yer alan habere göre MEB, 2012 yılından bu yana uygulanan eğitim sisteminin değişmesi için harekete geçti. Bakanlık, eğitimde 4+4+4 sistemi yerine 2+2 ya da 3+1 modellerini gündeme aldı.
2 YIL SONRA DİPLOMA, 2 YIL AKADEMİK EĞİTİM
Alternatif eğitim modeller arasında, lise eğitiminde ilk 3 yılın zorunlu, son yılın üniversiteye hazırlık süreci olarak yapılandırıldığı 3+1 modeli ile ilk 2 yılın ardından diploma verilmesini ve öğrenciler için 2 yıl daha akademik veya mesleki eğitim sunulmasını öngören 2+2 modeli yer alıyor.
"EĞİTİM TERCİHE BIRAKILMAMALI"
Eğitim Uzmanı İlhan Sevin bakanlığın masasına taşıdığı ifade edilen yeni eğitim modellerine ilişkin "Basında yer alan 2+2 sistemi özellikle dikkatimi çekti. Bu sistemde, 2 yıl lise eğitimi alan öğrencilerin, isteyenlerin 2 yıl daha eğitim-öğretime devam edebileceği belirtiliyor. Ancak eğitim sisteminde isteyen ve tercihe bırakma gibi kavramlar yer almamalıdır.
Şu anda zorunlu eğitim olmasına rağmen okula devam etmeyen öğrenci sayısı 700 bine yaklaşmaktadır. Tercihe bırakıldığında bu sayı daha da artacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.