Meclis, Eylül toplantısını yaptı

Meclis, Eylül toplantısını yaptı
Sarayönü Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısını, geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirdi. Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, meclis üyeleri tarafından 7 adet gündem maddesi...

Sarayönü Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısını, geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirdi. Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, meclis üyeleri tarafından 7 adet gündem maddesi karara bağladı.

Gündemin ilk maddesinde 2018 yılı bütçesi görüşüldü. 2018 yılı için yaklaşık 26 milyonluk gelir gider bütçesi, çalışmasının yapılması için plan bütçe komisyonunda sevk edildi. Gündemin ikinci maddesinde İşgem projesi için yetki verilmesi konusu görüşüldü. Toprak Mahsulleri Ofisinden alınan depolar için hazırlanan İşgem projesinin kabul edilmesi durumunda, protokol ve tahsis yetkilerinin Belediye Başkanına verilmesine  oy birliği ile karar verildi. Gündemin üçüncü maddesinde halk pazarı günü görüşüldü. Daha önce Çarşamba günü alınan halk pazarı tekrar Cuma gününe alındı.

Araç parkına önemli yatırım

Gündemin dördüncü maddesinde İller Bankası'ndan kredi kullanımı konusu görüşüldü. Fen işlerine ait bazı kamyonların 2 milyon kilometreyi geçmesi ve ekonomik ömrünü tamamlamasından dolayı çok fazla arıza verdiği ve bunun belediyeye büyük bir külfet getirdiği belirtildi. Bakım için harcanan masrafların kullanılacak krediye karşılık geldiği ifade edildi. Meclis üyelerinin oylarıyla araç alımı için İller Bankası'ndan kredi kullanılmasına karar verildi. Bir sonraki gündem maddesinde araç alımı konusu görüşüldü. Üç adet kamyon, bir adet Tır, bir adet yama silindiri, bir adet greyder ve işçi taşıma için bir minibüs alınmasına oy birliği ile karar verildi. Bir başka gündem maddesinde imar değişikliği görüşüldü. Mustafa Atçeken'in ilçe girişinde bulunan parselinde, altı ticarethane üzeri konut olmak üzere imar değişikliği yapılması konusu komisyona sevk edildi. Son gündem maddesinde meclis toplantısının saati yeniden belirlendi. Gelecek aydan itibaren Belediye Meclisi'nin her ayın ilk perşembe günü saat 11:00'de toplanmasına karar verildi.

Etiketler :