Meclis ilk toplantısını yaptı

Meclis ilk toplantısını yaptı
31 Mart 2015 yerel seçimlerinin ardından yenilenen Sarayönü Belediye Meclisi, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Belediye Meclis Üyelerinin mazbatalarını almasıyla birlikte ilk toplantısını gerçekleştirdi.Pazartesi günü...

31 Mart 2015 yerel seçimlerinin ardından yenilenen Sarayönü Belediye Meclisi, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Belediye Meclis Üyelerinin mazbatalarını almasıyla birlikte ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Pazartesi günü sabah saatlerinde toplanan Sarayönü Belediye Meclisi, yoğun bir gündem ile beş yıllık mesaisine başladı. Meclis toplantısına sadece izinli olan Mahmut Karataş katılmadı. Açılış konuşması ile başlayan meclis toplantısında, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Hep birlikte hayırlı hizmetlere imza atmamızı ve uyum içinde çalışmamızı temenni ediyorum. İlçemize gelişime çok açık ve birçok açıdan büyük avantajları olan bir yer. İkinci beş yıllık dönemimizde en büyük hedefimiz Konya'nın uydu kenti haline gelmek ve ilerleyen süreçte de Konya'nın merkez ilçelerinden biri olmak. Bu noktada Organize Sanayi Projemiz büyük önem taşıyor." dedi.

Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesi olarak Meclis Başkan Vekili seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimde İbrahim Batır ve Hayrettin Bayraktar Meclis Başkan Vekilliği'ne seçildi.

Meclisin ikinci gündem maddesinde Meclis Katip Üyeleri'nin seçimi gerçekleştirildi. Gizli oylama ile yapılan seçimde Taner Atay ve Ahmet İnli asil üye, Levent Önal ve Mehmet Ali Özşahin yedek üye olarak seçildi. Gündemin üçüncü maddesinde Encümen Üye seçimi yapıldı.

Yine yapılan gizli oylamada Erdal Demirpolat ve Hüseyin Tos Encümen Üyeliğine seçildi. Bir sonraki Plan Bütçe Komisyonu seçiminde ise yapılan gizli oylama sonucunda Kamil Şeflek, Yusuf Külahlı, Hasan İnanır, Mahmut Keleş ve Mehmet Ali Özşahin Plan Bütçe Komisyonuna seçildi. Gündemin beşinci maddesinde İmar Komisyonu seçimi ile son seçim yapıldı. Hayrettin Bayraktar, Bekir Uğur, Levent Önal, Ahmet İnli ve Hatice Bağ İmar Komisyonuna seçilmesinin ardından gündemin altıncı maddesinde meclis toplantı günü belirlendi. Her ayın ilk Perşembe günü saat 11.00'da meclisin toplanmasına oy birliği ile kabul kararı verildi. Meclis tatil gününün ise yine oy birliği ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yapılamamasına karar verildi. Gündemin sekizinci maddesinde 2018 yılı faaliyet raporu görüşüldü ve oy birliği ile onaylandı.

Toplam 13 gündem maddesi ile açılan meclis toplantısında kalan beş gündem maddesinin ise Cuma günü açılacak ikinci oturumda görüşülmesine karar verildi.