Meclis mayıs toplantısını gerçekleştirdi

Meclis mayıs toplantısını gerçekleştirdi
Sarayönü Belediye Meclisi, geçtiğimiz perşembe günü mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yedi gündem maddesi karara bağlandı. Toplantıya izinli olan Mehmet Ali Özşahin dışında tüm meclis üyeleri...

Sarayönü Belediye Meclisi, geçtiğimiz perşembe günü mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yedi gündem maddesi karara bağlandı. Toplantıya izinli olan Mehmet Ali Özşahin dışında tüm meclis üyeleri katıldı.

Sarayönü Belediye Meclisi'nin mayıs ayı oturumunda ilk gündem maddesini 2018 yılı mali yılı kesin hesabı oluşturdu. Mali Hizmetler Müdürü Hıdır Demirci, tarafından mali raporun okunmasının ardından, kesin hesabı meclis üyeleri oy birliği ile kabul etti.

Gündemin ikinci maddesinde Belediye Başkan Yardımcısı'nın maaşı belirlendi. Başkan yardımcısının maaşının başkan maaşının 3/2'si kadar olmasına karar verildi.

Üçüncü gündem maddesinde iller bankasından kredi kullanılması konusu görüşüldü. Otomatik kilitli parke taş basma tesisi alımı için çekilmesi planlanan krediye meclis üyeleri oy birliği ile onay verdi. Alınması planlanan tesisin Sarayönü ve Ladik'te bulunan iki taş basma tesisinin kapasitesinin iki katı olacağı belirtildi.

Gündemin dördüncü maddesinde yol süpürme aracının kamuya tahsisi görüşüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe olarak Sarayönü Belediyesi'ne verilen aracın kanuni gerekçelerden dolayı kamuya tahsisi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile onaylandı.

Beşinci gündem maddesinde Anadolu Medeniyetler Belediyeler Birliği'ne üye seçimi gerçekleştirildi.

Altıncı gündem maddesinde, işletilmesi söz konusu olabilecek Sarayönü Belediyesi'ne ait tesislerin, Sarayönü Belediyesi tarafından yönetilebilmesi için Sarbeltaş Ticaret LTD. ŞTİ'ye yetki verilmesine onay verildi.

Son gündem maddesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarayönü'ne yapılan spor tesislerinin kullanım tahsisinin Sarayönü Belediyesi'ne verilmesine meclis üyelerinin oylarıyla onay kararı verildi.