Mecliste iki konu görüşüldü

Mecliste iki konu görüşüldü
Sarayönü Belediyesi Meclis Toplantısı, geçtiğimiz perşembe günü belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın meclis başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ali Sami Ülker, Mevlüt...

Sarayönü Belediyesi Meclis Toplantısı, geçtiğimiz perşembe günü belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın meclis başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ali Sami Ülker, Mevlüt Göksu ve Talha Uçar dışında tüm meclis üyeleri katıldı. Toplantıda ayrıca Belediye Mimarı Necmettin Akmaz, Yazı İşleri Müdürü Musa Zeybek ve Mali İşler Müdürü Hıdır Demirci hazır bulundu.

Meclis toplantısında kadastro bilirkişisi tespiti ve revizyon imar planı olmak üzere iki gündem maddesi görüşüldü. İlk gündem maddesinde kadastro müdürlüğünün talebi doğrultusunda Özkent, Gözlü, Bahçesaray mahallelerinde kadastro çalışmalarını gerçekleştirecek ekiplere katılması için her mahalleye 6'şar bilirkişi seçilmesi görüşüldü. Muhtarlarla istişare edilerek bilirkişilerin belirlendiği belirtilerek belirlenen isimler okunarak meclis üyelerinin oylarıyla onaylandı.

İkinci gündem maddesinde revizyon imar planı düzenlemeleri yapıldı. İlçe merkezindeki revizyon kapsamında askı süresi bittikten sonra gelen kararlar olduğu belirtildi. Taşıyıcılar Kooperatifi binasının daha önce resmi tesis olarak belirlenmesinden dolayı bazı sıkıntılar yaşandığı, ticaret alanına çevrilmesi talebi görüşüldü. Anadolu lisesine çıkışta mezarlık yanında bulunan evin bulunduğu alanın mezarlık ve otopark olarak görüldüğü, buranın konut sahasına dönüştürülmesi talebi görüşüldü. Tarım Kredi Kooperatifi silolarının bulunduğu arsada ve 2'nci Etap Toki konutlarının yanında bulunan yolda da yapılması gereken düzenlemeler görüşüldü. Revizyon düzenlemelerinin tamamı meclis üyelerinin oylarıyla onaylandı.