Mecliste Nisan mesaisi

Mecliste Nisan mesaisi
Sarayönü Belediyesi, Nisan ayı meclis toplantısında yeni faaliyet yılında görev yapacak komisyon üyelerini seçti. Sarayönü Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen meclis toplantısına Belediye Başkanı Nafiz Solak ve meclis...

Sarayönü Belediyesi, Nisan ayı meclis toplantısında yeni faaliyet yılında görev yapacak komisyon üyelerini seçti. Sarayönü Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen meclis toplantısına Belediye Başkanı Nafiz Solak ve meclis üyeleri katıldı. Mecliste ayrıca 2016 faaliyet raporu ve göletlerden sulama bedelleri görüşüldü.

Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde 2016 yılı faaliyet raporu görüşülerek oy birliği ile onaylandı. Seçimler bölümünde ise komisyon üyeleri seçildi. Encümen üyeleri olarak Ömer Gökay ve Kamil Şeflek seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na Ali Sami Ülker, Hayrettin Bayraktar, Muammer Özşahin, Mehmet Karataş, Veysel Ülker seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na Kamuran Alp, Talha Uçar, Ömer Gökay, İbrahim Batır, Mehmet Karataş seçildi.

Beşinci gündem maddesinde göletler ve su kullanım bedelleri belirlendi. Göletleri tarımsal sulama  amaçlı kullanan vatandaşlardan 50 tabancaya kadar saatlik 20 lira, 50 tabancanın üzerine saatlik 30 lira alınmasına karar verildi. Fiyatlar belirlenirken vatandaşların canını yakmadan, aynı zamanda suyun hoyratça kullanımının önüne geçilmesi amacıyla dengeli bir fiyat belirlenmesine özen gösterildi. Salma sulamaya izin verilmeyeceği kararı alınırken, göletin kendi cazibesi ise sulama yapanlardan saatlik 35 lira alınmasına karar verildi.

Gündemin son maddesinde Ladik derneğinin taşınmaz tahsisi talebi görüşüldü. Paşa meydanında düzenleme çalışmaları devam ettiği için tahsis konusunun düzenlemenin tamamlanmasının ardından görüşülmesi için ileri bir süreye bırakılmasına karar veildi.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Verimli bir faaliyet yılı geçirdik. Belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirdik. Komisyonlarımızda görev alan meclis üyelerimize teşekkür ederim. Yeni komisyon üyelerimizle çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi.