Mecliste önemli kararlar alındı

Mecliste önemli kararlar alındı
Sarayönü Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısında önemli kararlara imza attı. Organize Sanayi Bölgesi, Sivil Hava Alanı, hisseli hazine arazilerinin satışı konuları gündemdeki konular oldu. Alınan kararlarla Organize Sanayi...

Sarayönü Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısında önemli kararlara imza attı. Organize Sanayi Bölgesi, Sivil Hava Alanı, hisseli hazine arazilerinin satışı konuları gündemdeki konular oldu. Alınan kararlarla Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyetinde görev alacak üyeler için çalışma başlatılırken, Sivil Hava Alanı yapılması planlanan arazinin Selçuk Üniversitesi’ne tahsis edilmesi konusunda onay verildi.

Sarayönü Belediye Meclis Toplantıları’nın Kasım ayı oturumu, geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirildi. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Nafiz Solak, meclis üyeleri ve idare amirleri katıldı.

Dört gündem maddesinin masaya yatırıldığı toplantıda Organize Sanayi Bölgesi ve Sivil Hava Alanı ile ilgili önemli kararlar alındı. Gündemin ilk maddesinde Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’nin müteşebbis heyeti için üye sayısının belirlenmesi konusu görüşüldü. Konya Valili, Konya Büyükşehir Belediyesi, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının bulunacağı müteşebbis heyetin oluşturulması noktasında belediyenin kaç üye vereceği ve bu üyelerin kimlerden oluşacağının belirlenmesi için çalışma başlatılıp belirlenen üyelerin bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi.

Gündemin ikinci maddesinde Ladik mahallesinde 2’nci Etap TOKİ konutlarının yapıldığı arazinin TOKİ Başkanlığı ile takas edilmesinden kaynaklı belediyeye geçen bir kısmı hisseli hazine arazilerinin taliplilerine satışı için karar alındı.

Gündemin üçüncü maddesinde sivil hava alanı konusu görüşüldü. Sivil hava alanının yapılmasıyla ilgili Selçuk Üniversitesi’nin talep yazısına istinaden Konuklar yolu üzerinde bulunan 2,5 kilometre uzunluğunda 274 metre eninde araziye sivil hava alanı yapılması şartı ile Selçuk Üniversitesi’ne tahsisi için meclis üyeleri tarafından onay verildi.

Gündemin son maddesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanılma Vakfı’nın geçmişte aşevi aracı olarak kullandığı aracın belediyeye alınması için yetki verildi.