Mecliste yılın ilk toplantısı

Mecliste yılın ilk toplantısı
Sarayönü Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk meclis toplantısını 5 Ocak perşembe günü gerçekleştirdi.Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına Başkan Nafiz Solak ve meclis üyeleri katıldı. Çok fazla...

Sarayönü Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk meclis toplantısını 5 Ocak perşembe günü gerçekleştirdi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına Başkan Nafiz Solak ve meclis üyeleri katıldı. Çok fazla yoğun olmayan meclis gündemine, gündem dışı bir maddenin Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın teklifi sonrası gündeme alınmasıyla başlandı. Gündemin ilk maddesinde meclisin aylık tatil gününün tespiti görüşüldü. 2017 yılı içinde tatil yapılmamasına karar verildi. Gündemin ikinci maddesinde zabıta memurlarının fazla mesai ücretleri görüşüldü. Ücretlerin geçtiğimiz yılla aynı kalmasına karar verildi. Üçüncü gündem maddesinde denetim komisyonu üyeleri seçildi. Komisyona İbrahim Batır, Kamil Şeflek, Veysel Ülker, Ömer Gökay, Mehmet Karataş seçildi. Gündemin dördüncü maddesinde sözleşmeli personel ücretlerinin memur maaş artışı oranında zamlanmasına onay verildi. Gündemin bir sonraki maddesinde yukarı mahallede bulunan bir trafo ile ilgili imar plan tadilatı yapıldı. Altıncı gündem maddesinde Karatepe mahallesine köy konağı yapılması için merkezi bir yerden 692 metrekare arsa içerisindeki evinde alınarak Konya Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesine karar verildi. Son gündem maddesinde hafriyat döküm sahaları belirlendi ve bu sahalar dışına hafriyat dökenler için cezai yaptırım uygulanmasına karar verildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, meclis toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni yılda önemli işlere imza atacaklarını söyledi.

Konya'nın uydu kenti olma yolunda hızla ilerlediklerini kaydeden Solak, "2017, ilçemizin yılı olacak. Son aşamaya gelen Organize Sanayi Bölgesi projemiz inşallah hayata geçecek. İlçemizde istihdam problemi kalmayacak. TOKİ tarafından toplam 1689 dairelik iki ayrı konut projesi yapılacak. Asfalt, kilitli parke taş ve stabilize yol yapımında ciddi bir hedefimiz var. Bunlarla birlikte ilçemize değer katacak daha birçok projeyi hayata geçireceğiz." dedi.