MEDAŞ şefliğe düşürüldü

MEDAŞ şefliğe düşürüldü
Sarayönü geçmişte birçok kurumu kaybettiği gibi Medaş İşletme Mühendisliğini de kaybetti. İşletme mühendisliği şefliğe düşürülürken personel sayısı da azaltıldı. İlk etapta işletme mühendisinin Karapınar’a atanmasının...

Sarayönü geçmişte birçok kurumu kaybettiği gibi Medaş İşletme Mühendisliğini de kaybetti. İşletme mühendisliği şefliğe düşürülürken personel sayısı da azaltıldı. İlk etapta işletme mühendisinin Karapınar’a atanmasının ardından, mühendisliğin şefliğe düşürülmesiyle personel sayısı da 8’den 3’e düşürüldü. Sarayönü Medaş İşletme Mühendisliği’nin şeflik düzeyine düşürülmesinin ardından şeflik de Kadınhanı’na bağlandı.

Sarayönü Medaş İşletme Mühendisliği’nin şefliğe düşürülmesi ve Kadınhanı’na bağlanması kamuoyunda ciddi tepkilere yol açmıştı.

Mühendisliğin şefliğe düşürülmesiyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde İşletme Mühendisi Yusuf Doğan Karapınar’a atandı. Mühendisliğin şefliğe düşürülmesinin ardından personel sayısı da üçe düşürüldü. Zaman içerisinde bu sayının bire kadar düşürülmesi bekleniyor.

“Sadece firma menfaatleri düşünülüyor”

MEDAŞ’ın özelleşmesi ile hizmet anlayışının tamamen ticaret anlayışına dönüştüğünü kaydeden Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, yaptığı açıklamada, “Şu anda sırf firmanın menfaatlerini ön planda tutan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bir süredir ilçe gündemini meşgul eden konuda ilçemizdeki MEDAŞ işletmesinin ve arıza biriminin kapanıp kapanmayacağı, Kadınhanı’ndan hizmet vereceği ile alakalı bir hayli mevzu oldu. Firma tarafından yapılan açıklamada işlemlerin aynen devam ettiği personellerin çıkarılmayacağı ve başka yerlere gönderilmeyeceği ile alakalı açıklamalar yapıldı. Lakin firmanın açıklamasına rağmen ilçe mühendisinin Karapınar’a gönderildiğini, personelin bir bölümünün farklı ilçelere dağıtıldığını, bir bölümünün de kaygı ile süreci beklediğini görüyoruz.” dedi.

“Farklı firma arayışındayız”

Esnaflar ile MEDAŞ arasında gerçekleştirilen protokol anlaşmalarına dikkat çeken Koçaş, “Anladığımız kadarı ile yumuşak bir geçiş planı var. Mutlaka bir hesap aritmetiği doğrultusunda, beklide tasarruf amaçlı böyle çalışmaya gerek duyan MEDAŞ kanadının bir an önce konuya açıklık getirmesini istiyoruz. Bu olanlar karşısında bizimde bir hesabımızın olacağını belirtmek istiyoruz. 2020 yılı içerisinde Enerji piyasası mevzuatına uygun olarak MEDAŞ ile odamız arasında yaptığımız bir protokol var. Bu protokole göre yaklaşık 360 üyemizin protokolü bulunuyor. Üyelerimiz protokol çerçevesinde indirimli elektrik kullanıyor ve bu bizim işimize geliyor ancak MEDAŞ’ın bizden daha çok işine geliyor. Mevzuata göre, abone isterse ücretsiz firma değişikliği yapar. MEDAŞ’ın ilçedeki çalışmalarına göre 31 mart 2021’de süresi dolacak sözleşmeler için farklı firma arayışımız masamızda, görüştüğümüz firmalar var ve ciddi teklifler alıyoruz. Önümüzdeki süreci iyi takip edip bir değerlendirme yapacağız.” şeklinde konuştu.