Medaş'tan 10 milyonluk yatırım

Medaş'tan 10 milyonluk yatırım
Sarayönü'nün çeşitli bölgelerinde elektrik kullanımlarının daha verimli hale getirilebilmesi amacıyla MEDAŞ, elektrik alt yapısında güçlendirme, yeni hatlar oluşturma gibi birçok konuda ilçeye yaklaşık 10 milyon liralık...

Sarayönü'nün çeşitli bölgelerinde elektrik kullanımlarının daha verimli hale getirilebilmesi amacıyla MEDAŞ, elektrik alt yapısında güçlendirme, yeni hatlar oluşturma gibi birçok konuda ilçeye yaklaşık 10 milyon liralık yatırım yapacak. Birçok mahallenin yararlanacağı yatırımların tamamlanmasının ardından gerilim düşümü ve elektrik kesintisi gibi sıkıntılar en aza inecek.

MEDAŞ, ilçede elektrik şebekesi ile ilgili yaşanan bazı sorunları ve sıkıntıları gidermek için Sarayönü'ne yaklaşık 10 milyon liralık yatırım yapacak.

MEDAŞ Sarayönü İşletme Sorumlusu İrfan Kaplan, yaptığı açıklamada, ilçenin birçok noktasında ciddi şekilde iyileştirmeler ve yeni yatırımlar yapılacağını söyledi. Daha öncen tespit edilen sorunlu bölgeler için yapılan yatırım planlaması hakkında bilgi veren Kaplan, "Özkent, Çeşmelisebil, Kuyulusebil, Kayıören, Karabıyık, Gözlü gibi mahallelerimiz gerilim düşümü sıkıntısı yaşıyorlardı. Bu sıkıntıyı giderebilmek için ciddi bir güç sarfiyatı olan Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ne bağımsız bir hat çekiyoruz." dedi.

Başhüyük ve Konar bölgesi ile ilgili de konuşan Kaplan, "Başhüyük mahallesinde tarımsal sulama yapılan dönemlerde yaşanan sıkıntılar yerleşim yerini de etkiliyordu. Bunu ortadan kaldırmak için tarımsal sulama çıkışları, yerleşim yeri çıkışları ve üçüncü şahıs çıkışları ayrılacak. Konar mahallesinde bu çıkışlar ayrılacak. Bunun yanı sıra OSB için bir bina yapacağız. Ertuğrul mahallesinde eski hattın çok yıpranmasından dolayı iptal edip mahalle yakınına bir bina koyup buradan besleme yapacağız. Bahçesaray'da bağlar mevkiine trafo koyacağız. Karabıyık ve Boyalı tekil hattan besleniyor. Bir yerde sıkıntı olduğunda diğeri de etkileniyordu. İki mahallenin hattını da bağımsız hale getireceğiz." şeklinde konuştu.

Yapılan yatırımlarla en çok çiftçilerin sıkıntısını yaşadığı gerilim düşümü sorununun ve kesintilerin en aza indirileceğini kaydeden Kaplan şunları söyledi: "Kuyulusebil-Kayıören arasındaki sürekli arıza veren hat yenilenecek. Eski ve ekonomik ömrünü doldurmuş bir hat. Burada da tarımsal sulama çıkışları, yerleşim yeri çıkışları ve üçüncü şahıs çıkışları ayrılacak."