Mehmet Büyükeğen Kız AİHL’den 'Anneler Kulübü Okuyor' Projesi

Mehmet Büyükeğen Kız AİHL’den 'Anneler Kulübü Okuyor' Projesi
Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, toplumsal dönüşümün temelinde kadınların eğitimine önem vererek, 'Kadın Değişir, Toplum Değişir' sloganıyla yola çıkan bir projeye ev sahipliği yapıyor.

Bu kapsamda, müdür yardımcısı Esra Demirtoka'nın önderliğinde hayata geçirilen 'Anneler Kulübü Okuyor' projesi, kadınların okuma alışkanlığını artırmayı ve toplumsal etkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kulüp, her ay seçilen bir kitabı okuyacak olan kadınlardan oluşuyor. Aralarında hayatlarında hiç kitap okumamış olanların da bulunduğu bu grup, bu hafta eğitmen ve yazar Toleuzhan Galiyeva'nın 'İslam'a Kavuşma' adlı romanıyla bir araya geldi.

Okulun müdürü Fatih Koyuncu, bu tür inisiyatiflerin kadınların kişisel gelişimine ve toplumsal katılımına önemli bir katkı sağladığını vurgulayarak, "Anneler Kulübü Okuyor projesiyle, kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerine ve bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşmalarına olanak tanıyoruz. Bu tür etkinlikler, sadece bireylerin değil, toplumun da gelişimine katkıda bulunuyor." dedi.

'Anneler Kulübü Okuyor' projesi, Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kadınların güçlenmesine ve topluma daha etkin bir şekilde katılımına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.