Mehmetçik için Afrin'e peynir gönderdiler

Mehmetçik için Afrin'e peynir gönderdiler
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere Kızılay aracılığıyla 2 ton peynir gönderildi.Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere Kızılay aracılığıyla 2 ton peynir gönderildi.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından başlatılan kampanya kapsamında süt üreticilerinin birliğe bağışladıkları sütler ile yapılan 2 ton peynir kamyona yüklenerek, Merkez Çarşı Camii önünde Cuma namazının ardından yapılan dualar eşliğinde yola çıkarıldı.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, yaptığı açıklamada Afrin'deki Mehmetçik'in destansı mücadelesinde, onların yanında olduklarını hissettirmek için böyle bir kampanya başlattıklarını belirterek, "Afrin'deki askerlerimize, kardeşlerimize bir peynir yaptıralım, gönderelim dedik. Üreticilerimiz, çiftliklerinin büyüklüğüne göre bize süt bağışladı. Torku'ya 2 ton peynir yaptırdık. Üreticilerimiz de memnun kaldı. Bizler insanlık görevimizi yapmak zorundayız. Elimizden gelse de 5 ton, 10 ton gönderebilsek. Üreticilerimizin katkılarıyla bunu yaptık. İnşallah ilerleyen günlerde bir daha yapabilir. Bu millet ecdadından aldığı "öldürmeyeceksin, sömürmeyeceksin, yaşatacaksın" mirasını kendisine ilelebet görev edinmiştir." dedi.

Üreticilerin süt bağışlamaya devam ettiğini kaydeden Erdoğdu, şöyle konuştu: "Biz her zaman mazlumun yanında olduğumuzu, icraatlarımızla göstermişizdir. Bugünde Afrin'de terör örgütlerinin mağdur ettiği Türkmen, Türk, Kürt ve Araplardan oluşan kardeşlerimizin dinine, diline, rengine bakmaksızın elimizden gelen her türlü yardımı yapmayı ecdadımızın bize bıraktığı bu mirasın bir parçası olarak görüyoruz. 685 üreticimiz var. Bunların bir bölümü aktif değil. Bize 600 üreticimiz dönüş yaptı. İlerleyen günlerde iki ton daha peynir yaptırabiliriz. Şu anda çalışmalarımız var. 5-6 ton süt bağışı daha oldu. Üreticiler boyuna yazdırıyor. Onu da değerlendirip göndereceğiz."