MEM'den Mesleki Olgunluk projesi

MEM'den Mesleki Olgunluk projesi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin mesleki eğitimlerini tespit etmek ve meslek seçimine yönlendirmek için "Mesleki Olgunluk" projesini hazırladı.Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yaptığı...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin mesleki eğitimlerini tespit etmek ve meslek seçimine yönlendirmek için "Mesleki Olgunluk" projesini hazırladı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yaptığı açıklamada, ilçede eğitim öğretim gören 6 ila 11 arasındaki tüm sınıf öğrencilerine mesleki olgunluk anketi düzenleneceğini söyledi.

Projenin amaçlarından bahseden Şişman, "Öğrencilerimizin mesleki eğilimlerini tespit etmek, mesleki tercihlerini yapıp yapmadıklarını tespit etmek, mesleki olgunluklarını ölçmek, meslek seçimine yönlendirmek ve öğrenci ile velilerimiz üzerinde  meslek seçimi ile ilgili ilgi uyandırmak için bu projeyi hazırladık.

Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Şişman, şöyle konuştu: " İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde şube müdürlerimizin başkanlığında rehber öğretmenlerden oluşan bir komisyon kurulacak. Bu komisyonun üyeleri ortaokul ve liselerimizde mesleki olgunluk anketini uygulayacak. Proje Komisyonunun üyeleri yapılacak olan bir takvime göre belirlenecek okullara belirlenen tarihte ziyaretlerini gerçekleştirecek. Yapılan bu ziyaretlerde Mesleki Olgunluk Anketi uygulamaları ile ilgili öğretmen ve öğrencileri bilgilendirerek anketi uygulayacaklar. Komisyon anket sonunda mesleki olgunluk düzeylerini istatistik olarak sonucunu çıkaracak. Daha sonra bu istatistik doğrultusunda gerekli çalışmaları yapacağız."