Mercimek ekilişleri kontrol edildi

Mercimek ekilişleri kontrol edildi
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi" kapsamında Sarayönü’nde gerçekleştirilen mercimek ekim alanları kontrol edildi.Konya...

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi" kapsamında Sarayönü’nde gerçekleştirilen mercimek ekim alanları kontrol edildi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden inceleme ve kontrol hakkında yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İçinde bulunduğumuz pandemi süresince Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda güvenirliği, tarımsal üretimin devamlılığının sağlanması ve ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda güçlü bir tarımsal yapının oluşabilmesi için tarım yapılabilecek bütün arazilerin ekilmesi yönünde talimat verilmiştir.

Bu kapsamda Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin tarımsal faaliyetin durmaması yönünde ve atıl tarım arazilerin değerlendirilmesi çalışmaları doğrultusunda, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüze hazırlanan "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi" kapsamında, "Nadas alanlarının daraltılması ve mercimek üretimin alanlarının artırılması" amaçlanmıştır. Yapmış olduğumuz bu proje ile ilimizde 200 ton, 20 bin dekarlık alanda ekimi yapılmak üzere şubat ayı içinde 5 ilçemizde projeden yararlanan çiftçilere yerli ve sertifikalı kırmızı ve yeşil mercimek tohumu dağıtılmıştır.

Bu ilçelerden biri olan Sarayönü ilçemizde 2500 dekar alanda mercimek ekimi yapılmıştır. Projemizde yararlanan çiftçilerimizin arazilerinde yapılan incelemeler sonucunda, ekimi yapılan mercimeklerin çıkışları tam olup yağmur ihtiyacı olduğu gözlemlenmiştir.”