Mesai saatlerine kovid-19 ayarı

Mesai saatlerine kovid-19 ayarı
Konya'da koronavirüs ile mücadele kapsamında kamuda mesai saatleri değiştirildi.Konuyla ilgili Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"14.04.2021 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ilimizdeki kamu kurum...

Konya'da koronavirüs ile mücadele kapsamında kamuda mesai saatleri değiştirildi.

Konuyla ilgili Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"14.04.2021 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin mesai saatleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 100.maddesine istinaden 10.00-12.30/13.00-16.00 olarak belirlenmiş olup, Özel kanun, tüzük ve yönetmeliklere göre çalışma saatleri farklı olarak düzenlemesi zorunlu olan kamu kurum ve kuruluşlarına (Sağlık, Emniyet, Jandarma ve İlce Kaymakamlıklarınca oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları gibi) ait hükümler saklıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Belediye mesai saatlerine Ramazan düzenleme

Ramazan ayında oruç tutan işçilerin hem iş verimini artırmak hem de daha rahat çalışmalarını sağlamak için mesai saatlerinde düzenleye gidildi.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yeniden düzenlenen mesai saatlerine ek olarak belediye şantiyesinde de vardiyalı çalışma sistemine gidildi.

Belediyede mesai saatleri 10:00-16:00 olarak yeniden belirlendi.

Başta beden gücü gerektiren işler olmak üzere Sarayönü Belediyesi'nde çalışan işçilerin, daha rahat çalışabilmeleri için mesai saati kaydırıldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, başta beden gücü gerektiren işlerde belediye işçilerinin oruç ibadetlerini daha rahat yerine getirebilmeleri, aynı zamanda iş verimliliğini arttırmak için böyle bir uygulama gittiklerini söyledi.

Solak, uygulamanın çalışanların iş performansını olumlu etkileyeceğini düşündüklerini belirterek; "Bazı birimlerimizde hem oruç tutup hem çalışmak bir hayli zor. Belediye olarak hem çalışanlarımızın sağlığını hem de vatandaşa verilen hizmeti düşünmek zorundayız. Bu nedenle yeni bir düzenleme yaptık" dedi.