Meslek lisesinden AB projesi

Meslek lisesinden AB projesi
Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Avrupa Birliği projesi kabul edildi. Erasmus Plus kapsamında öğretmenleri ile İspanya'ya gidecek olan 7 öğrenci 14 gün süresince staj eğitimi...

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Avrupa Birliği projesi kabul edildi. Erasmus Plus kapsamında öğretmenleri ile İspanya'ya gidecek olan 7 öğrenci 14 gün süresince staj eğitimi alacak.

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Beyaztaş, projenin Erasmus plus KA102 mesleki eğitim üzerine olduğunu söyledi. Proje konusunun Arduino kart programlama uygulamaları alanında olduğunu anlatan Beyaztaş, "Projemiz 12 aylık bir projedir. Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan Öğretmeni Ahmet Nail Gürbüz tarafından hazırlanan ve yürütülen proje kapsamında İspanya’nın Marbella kentinde 7 öğrencimiz, 14 günlük staj eğitimi alacak." dedi.

Proje konusu ile ilgili bilgi veren Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan Öğretmeni Ahmet Nail Gürbüz, yaptığı açıklamada, "Arduino bir tür elektronik geliştirme kartıdır. Açık kaynaklı bir uygulamadır. Processing/Wiring dilinin bir uygulamasını içeren geliştirme ortamından oluşan bir fiziksel programlama platformudur. Arduino kartlarını programlama için harici bir programlayıcıya ihtiyaç duymadan programlama imkanı sunmaktadır. Arduino bir elektronik anakarttır. Robotik uygulamalardan basit elektronik devrelere kadar çok geniş bir yelpazede kullanabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Hedeflerinden bahseden Gürbüz, şunları söyledi: "AB kurumlarındaki yenilikçi uygulamaları transfer ederek okulumuzun eğitim kalitesini arttırmak istiyoruz. Katılımcılarımızın Arduino kart programlama konusunda bilgi ve beceri kazanmaları, dilsel ve kişisel yeterliliklerini geliştirmeleri, alacakları sertifika ve belgelerle özgeçmişlerini güçlendirerek bölgede var olan istihdam fırsatlarından yararlanabilecek vasıflar kazanmaları sağlanacaktır."