Meteoroloji saat verdi! O saatte Konya’yı esir alacak

Meteoroloji saat verdi! O saatte Konya’yı esir alacak
Meteoroloji, birkaç gündür yer yer sağanak yağış alan Konya’ya yeni bir uyarıda bulundu. Gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak beklenen kentte, kuvvetli rüzgar da etkisini hissettirecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde bugün sabah saatlerinden itibaren 28 il için sağanak yağış uyarısında bulundu. Konya’yı da etkisi altına alacak sağanak yağış, şehre kuvvetli rüzgar da getirecek.

Meteoroloji’nin 1 Mayıs tarihli hava tahmin raporuna göre, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun bazı bölgeleri, Batı Karadeniz’in bir kısmı ile Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar kendisini gösterecek.

Tahminlere göre, bugün Konya ile birlikte Ankara, Eskişehir’in doğusu, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Konya’da 09.00 ile 21.00 saatleri arasında kuvvetli sağanak yağış görülecek. En yüksek sıcaklık ise 21 derece olacak. Rüzgar ise kuvvetli esecek.

o-saatte-konyayi-esir-alacak-1.png

o-saatte-konyayi-esir-alacak-2.png

Yetkililer, kuvvetli yağış ile birlikte, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Öte yandan İç Anadolu’nun güneyinde toz taşınımının devam edeceği belirtildi.